Weekendfilmpje!


Vandaag geen bijzondere gebeurtenissen of nieuwe tips te melden. Maar graag even jullie aandacht voor een bijzonder geslaagd internet filmpje.  In ‘The Story of Stuff’ legt Annie Leonard op bijzonder duidelijk manier uit wat het probleem is (ik wou dat ik het ook zo goed kon uitleggen). Niet enkel de ecologische grenzen die we overschrijden, maar ook de globale ongelijkheid en de rol van de consument komt aan bod. De uitleg is in het Engels maar dank zij de animatie is alles goed te volgen. Dus neem even twintig minuten de tijd en neem in de drie minuten erna minstens 1 beslissing om zelf iets te doen aan het probleem. Veel plezier ermee.

6 reacties op ‘Weekendfilmpje!

 1. Mooi én duidelijk filmpje, jammer dat weinig mensen zich bewust zijn van wat er eigenlijk allang boven ons hoofd hangt. Toen we 20 jaar geleden afkwamen met het groene ideëengoed, werden we uitgelachen. Nu nog is er eigenlijk weinig begrip, laat staan inzicht. Wanneer worden mensen echt wakker, moet er eerst iets heel ergs gebeuren? Of lijkt het voor velen nog een ver-van-ons-bed -show? Het is soms erg frustrerend vind ik. In ieder geval Steven, je bent goed bezig, ik lees met graagte wat je iedere keer weer bezighoudt.

  Like

 2. Zogoed bezig dat we je alvast genomineerd hebben voor de golden blog awards, volg de link.
  De lim-man staat er tussen schoon volk gelijk Barak Obama, Nelson Mandela en Paris Hilton. De laatste is misschien niet zo lim, maar wel een zalige en rake reply op McCain filmpje.
  Als er zelfs in Amerika tekenen zijn dat besef groeit dat milieu absolute topprioriteit is, moet dat hier toch ook kunnen?
  Barak Obama for president, de Lim-man for minister-president !

  Like

 3. ik heb toch wat vragen bij dit filmpje… Het lijkt een beetje alsof wij er zo weinig aan kunnen doen, want het is allemaal bedacht door overheid en grote bedrijven en wij zijn slachtoffer van reclames. Beetje magertjes dat er maar 1 minuutje wordt besteed aan ‘many points of intervention’. Wat je zelf kan doen moet je nog nalezen en dan zijn het dingen die ik al doe (spaarlampen, energie verminderen) of die al voor mij geregeld zijn (in de EU zitten er dus veel minder toxics in producten lees ik).

  Misschien binnenkort eens een eigen logje aan wijden…

  Like

 4. Steven, je doet dat schitterend. En het is bijzonder aanstekelijk: we doen mee!
  Op 15 augustus hebben we plechtig beloofd dat we tot het einde van het jaar niets nieuws meer aankopen.
  Kleding, schoenen, meubelen en huisgerief… we hebben genoeg stuff!

  Like

 5. Knap filmpje! mooi gedaan. Hopelijk gaan die gedachten van een ecologische verantwoorde levenswijze met een duurzame cradle to cradle economie eens meer door politici en gezinnen aangenomen worden. Het is een harde strijd en maar weinige weten (of willen weten) dat het erg gesteld is met onze aarde…
  Gelukkig zijn er mooie initiatieven als dit filmpje en jou LIM Steve. Ze zetten ons aan het denken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s