Naar zee zonder CO2


Ik vermoed dat ze op zijn; de presentatrices, zangers, meetjesland- en andere missen. En aangezien de goede sporters en in hun zog een hoop minder goede politici in Peking zitten hebben ze ten einde raad  naar mij gebeld. Of ik te gast wou zijn in het één programma ‘Zomer 2008’. En omdat wij wereldverbeteraars altijd vinden dat we met onze boodschap te weinig het brede publiek bereiken heb ik toegezegd.

Omdat het televisie is heb ik beslist om op een Low Impact manier naar Oostende te komen. Daarvoor maak ik dankbaar gebruik van de fietsbolide van Wouter en ga ik vandaag dus 80 kilometer fietsen door wellicht weer en wind. Vanavond zijn er dan de opnames, waarbij ik naast schlagerzanger Christoff ook Vlaams minister van milieu Hilde Crevits zal ontmoeten. En dit is natuurlijk een uitgelezen kans om met haar even van gedachten te wisselen over het Vlaamse LIM-beleid. De uitzending is gepland voor morgen dinsdag, rond 21u45. Geen reden om televisie te kijken denk ik, tenzij je wil zien hoe ik eruit zie met ongestreken kleren, gewassen met regenwater en zonder shampoo. Er zullen voor het eerst ook enkele beelden te zien zijn van onze reis naar Zweden en daar ben ik zelf wel heel benieuwd naar.

6 reacties op ‘Naar zee zonder CO2

 1. hey Sander, het is geen tachtig per uur, ik moet gewoon tachtig kilometer maar ik zal wel een uur of vier onderweg zijn… dat zou wel mooi zijn natuurlijk.
  ik ga vooral langs het kanaal fietsen (gent-brugge en brugge-oostende)

  Like

 2. Hallo,

  Wanneer vat je vandaag de tocht aan in Gent?
  Ben eens benieuwd, ik werk in Oostkamp, vlag naast de fietsroute.
  Veel succes trouwens met je inspanningen en met de opnames.

  Een trouwe opvolger van je blog

  Like

 3. -als leek is die 4h een fijne schatting
  -na enkele weken gewenning is 3h goed te doen, je gebruikt immers andere spieren in een ligfiets.
  -in beter gerief (www.fietser.be of http://www.velomobiel.nl) en een gewenning en dagelijks gebruik gedurende enkele maanden is 2h haalbaar
  -en als je dan ook nog minimaal 250Watt in je lijf hebt haal je het zelfs in iets meer dan 1 1/2h.

  de velomobiel is een fijn alternatief.
  zie ook : http://users.pandora.be/fietser/fotos/VM4SD-FVDWsm.pdf

  CO2 vrij is ie niet, maar een verbruik van 1 brood per 100km is toch zo’n 72 keer minder dan met de gemiddelde automobiel.

  goede vaart !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s