meer park, minder parking


Zelfs in mijn geliefde Gent worden wel eens vreemde keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld is er nu een plan om aan Dampoort Station een dure pendelparking te voorzien voor 900 wagens. Dit terwijl het station goed bereikbaar is met fiets en openbaar vervoer (en er plannen zijn voor tramlijnen naar het Dampoort station). Dus plaats ik met plezier mijn handtekening onder deze open brief van het GMF aan het stadsbestuur.

Ik steun tegelijk de campagne ‘dank een boer‘, uiteindelijk worden boeren ondergewaardeerd en onderbetaald voor het werk dat ze doen. Deze campagne wil de boeren uitdrukkkelijk bedanken voor hun werk.

Tenslotte is er nog een oproep die ik graag wil delen. Heel wat mensen krijgen deze maanden energiesteun van de federale regering. Zeker een welkome steun voor behoorlijk wat gezinnen. Toch zijn er ook mensen die dit geld krijgen terwijl ze het helemaal niet nodig hebben. Hoor je daar ook bij, kijk dan eens op de site van Herverdeel waar een aantal suggesties gedaan worden om dit slecht verdeelde geld op een goede manier te verdelen.

Laat het dus maar letterlijk en figuurlijk een warme kerst zijn dit jaar.

Een reactie op “meer park, minder parking

  1. Bekijk het positief Steven. Een pendelparking voor 900 deelauto’s? Perfect! Altijd een deelauto aan het station. Ideaal voor de meeste kleinere steden die helaas niet verwend zijn met goede openbaar vervoer verbindingen. Kunnen ze beter de bussen helemaal ineens afschaffen. Het magere aanbod leidt tot steeds minder gebruikers en een excuus om nog maar eens een lijn af te schaffen. Buiten de grotere steden geraak je er nergens mee. Alleen kan het concept van deelauto’s nog wat scherper ingesteld worden op noden van de pendelaars. Dan pas wordt autodelen interessant voor de massa. Als we maar konden delen. Dan hadden we samen met minder zoveel meer…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s