hoe toekomstbestendig leef je?


Vandaag kreeg ik het ontwerp te zien voor de actiebijlage van mijn boek. Een uitneembare A3 waarop je kan uitzoeken hoe toekomstbestendig je leeft. Ik ben wel een beetje trots op deze zelf bedachte en uitgebreide Flair-test.

Via een aantal vragen breng je in kaart hoe het zit met wonen, gezondheid, netwerk, vaardigheden, spullen, financiën en veerkracht. Het is natuurlijk geen wetenschappelijk instrument maar ik heb het al bij verschillende mensen getest en dan blijkt dat het toch wel inzicht kan bieden (en soms wat confronterend is). Centraal kan je de scores invullen en de punten verbinden en de vorm inkleuren. Hoe groter het gekleurde vlak hoe meer je klaar bent voor turbulente tijden. Omdat het beeld hierboven wellicht onleesbaar is, een fragmentje. De vragen over toekomstvaardigheden.

Aan de andere kant van deze test staat een actieplan. Daar je kan aangeven welke acties je wil ondernemen, wat je Ikigai is en hoe groot je verantwoordelijkheid is (uitgedrukt in centimeter!).

Nog wat nieuws. Het boek zal 144 pagina’s tellen, is in twee kleuren gedrukt en zal klaar zijn op 10 januari. Dan begint meteen het verzenden naar de meer dan 100 donateurs die het al besteld hebben. Wie de pdf versie van het boek (en het actieblad) bestelt via de crowdfunding zal dit al toegestuurd krijgen op 23 december. Dan kan je meteen op kerstavond met het hele gezin je plan opmaken voor een toekomstbestendig 2023. Schol!

2 reacties op ‘hoe toekomstbestendig leef je?

  1. spiritueel: … mindfuness ?! Toevallig (of niet) vandaag discussie over de vertaling van ‘mindful’ (in Van Dale staat alleen ‘mindfulness’) >> mindful – bewust – met lage ecologische impact (in de context van reizen en vakantie) A mindful and relaxed holiday experience.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s