veel te doen


Nog niet veel plannen deze week? Hier in elk geval een paar suggesties. Vond je de brief van De Croo (en zijn toespraak op de COP 27) beneden alle peil? Misschien kan je je dan vinden in deze reactie van een aantal klimaatactivisten. Zoja, dan kan je ook je naam onder deze brief zetten via deze link.

Wil je liever eens een interessante film bekijken? Vanaf deze week is er weer de Groene Loper, het filmfestival van het Gents Milieu Front. Vier weken lang elke donderdag.

 • Op donderdag 17 november‘Green Warriors: Coal in the Lungs (2021)In deze docu gaan de makers op zoek naar wat de koolindustrie vandaag nog overeind houdt, wetende dat jaarlijks 500.000. Europeanen vroegtijdig sterven door luchtvervuiling.
 • Op donderdag 24 november: ‘New Pigs on the Block’ van Jimmy Kets op je los. De docu brengt de dubbelzinnige relatie tussen mens en dier op een ongekende manier in beeld. Erna gaan we in gesprek met iemand van ProVeg en hopelijk ook met de regisseur himself.
 • Op donderdag 1 december: ‘Solutions gaat het over oplossingen voor de mensheid (simple as that). Droom en denk mee! Erna gaan we in gesprek met enkele denkers van Oikos Denktank.
 • Op donderdag 8 december‘Las bestias’ van Rodrigo Sorogoyen zal je van het begin tot einde meeslepen in het verhaal! Erna gaan we met Energent in gesprek over windenergie en de kracht van lokale coöperatieven.

Wie niet in de buurt van Gent woont kan zeker eens kijken in het programma van Food.Film.Fest een hele reeks vertongingen van boeiende films rond voeding.

Dan terug naar Gent voor nog enkele bijzondere activiteiten. Op 21 november komt niemand minder dan George Monbiot langs, al begrijp ik dat dit al uitverkocht is. Iets later, op 4 oktober er opnieuw een klimaatcafé, waar je met andere kan praten over wat de klimaatdreiging met je doet.

Op 30 november kan je terecht in Brussel voor een bijzonder evenement. Een poëtisch festival ‘ Na gedicht is alles anders’, naar aanleiding van de uitgave van de dichtbundel ‘ Het was de achtste dag’.  52 Nederlandstalige dichters schreven een gedicht bij de Verklaring van 30 november. Dichters voelen de tijdsgeest als geen ander aan en zijn als geen ander in staat om onze verlangens te verbeelden. Inschrijven doe je hier.

3 reacties op ‘veel te doen

 1. Dag Steven

  Een nuance: de brief als reactie op Decroo gaat niet uit van
  klimaatjongeren, maar van klimaatactivisten in het algemeen. Daar gaat
  ook net de 2de paragraaf van de brief over.

  Overigens veel dank voor al je interessante tips!

  Mie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s