ik zie je zondag!


Zondag is het zover. Een grote klimaatbetoging in Brussel.

Voor wie zich afvraagt of het zin heeft op straat te komen wil ik nog enkele argumenten aanbrengen. Het klimaatprobleem is een probleem van ons allemaal. Niet iedereen wordt even hard getroffen. Vandaag zijn het vooral de mensen die het minste hebben bijgedragen die het zwaarst geraakt worden. Van Pakistan tot de Vesdervallei. Maar uiteindelijk zullen we allemaal de gevolgen voelen. Onze kinderen en jongeren wacht een grimmige toekomst als we er niet in slagen de klimaatverstoring te beperken. Hoe langer we wachten echte maatregelen te nemen, hoe zwaarder de opdracht.

Het klimaatprobleem is een probleem van ons allemaal. Let wel, sommigen hebben een veel grotere verantwoordelijkheid dan anderen. Velen van ons zijn al zuinig met energie en kiezen ervoor geen vlees te eten. Dat is prima. Alleen zitten de echte hefbomen bij andere spelers: de grote bedrijven en de politiek die een economisch model in stand houdt gebaseerd op plundering, vervuiling en uitbuiting. Die systemen moeten veranderen. En hoe veranderen systemen? Niet vanzelf. De olieconcerns zullen niet zomaar plots stoppen met olie oppompen. Wie de politieke macht heeft zal die niet zomaar afgeven. Systemen veranderen als heel veel mensen nieuwe modellen ondersteunen (zoals burgercoöperaties, bottom-up initiatieven) én hun stem gebruiken tegen de destructieve praktijken. Daarom is het zo belangrijk dat we met heel veel zijn. Als we wachten op anderen dan verliezen we kostbare tijd. Tot zondag dus!

Praktische info

– Afspraak om 13h aan station Brussel-Noord

– De wandelroute en treininfo van de NMBS vind je vanaf op www.Klimaatmars.be

– De ambiance op het grote podium wordt verzekerd door Discobaar A Moeder, Pelouse Grass Band & Jaune Toujours🎶🎺

– Voel je vrij om volgende oproepen van organisaties mee te verspreiden:

🚩#ClimateJusticeForRosa roept op om iets Rood te dragen voor de klimaatslachtoffers

💡Oxfam roept op om een spiegel mee te nemen om de beleidsmakers voor te houden

2 reacties op ‘ik zie je zondag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s