een bank midden de natuur


Een kleine oproep. Een jaar geleden ging New-B van start. Door de steun van heel veel mensen en organisaties en na een lang en moeizaam proces kreeg deze bank uiteindelijk een licentie. Een onvoorstelbare prestatie. Deze bank zorgt ervoor dat de controle over het (spaar)geld terug bij de mensen komt en niet wordt ingezet ter wille van anonieme aandeelhouders. Om te kunnen blijven bestaan moet de bank bijkomende middelen verwerven. Deze maand moeten ze institutionele beleggers overtuigen om vers kapitaal te vinden. Als je het zelf ook belangrijk vind dat deze burgerbank blijft bestaan teken dan nu voor New-B!

https://pages.newb.coop/nl-be/geef-je-stem

Alvast bedankt!

Een wat grotere oproep, vooral voor mensen uit het Gentse. Iedereen die af en toe in de natuur vertoeft weet natuurlijk dat dit een helend effect kan hebben. Om deze bevindingen nu met nog meer wetenschappelijke argumenten te kunnen onderbouwen gaat er binnenkort een onderzoek van start over ‘Natuurverbondenheid’. Iets voor jou als…

  • Je veel binnen zit/werkt, weet dat tijd doorbrengen in de natuur goed is maar je tegelijkertijd beseft dat iets je tegenhoudt om elke dag natuur te ervaren.
  • Je uit persoonlijke interesse deelneemt (‘wat zou meer tijd in de natuur met mij doen?’) en je je 100 % wil engageren.
  • Je gemotiveerd, nieuwsgierig en open bent.
  • Je bereid bent om iets nieuws te ervaren én nieuwe mensen te leren kennen.
  • Je je engageert om dagelijks 30 min tijd vrij te maken om je te verbinden met de natuur via een eenvoudige voorgeschreven oefening. Eén keer per week maak je ook tijd vrij voor een natuurervaring van 1:30 uur
  • Je dit programma niet gelijktijdig combineert met activiteiten zoals boodschappen doen, sporten, de hond uitlaten, …
  • Je kunt deelnemen aan 5 momenten waarop de deelnemers van jouw groep samenkomen: twee van die momenten vinden plaats in VAC Gent (vlakbij station Gent Sint-Pieters); de drie andere momenten zijn online.

En zo zijn er elke dag stappen die je kan zitten richting de ideale wereld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s