ministers sturen hun kat


Het is bijna een week geleden dat ik hier wat schreef, dus tijd voor een update. Wat mijn boekje betreft, een groepje mensen is op dit ogenblik bezig om de eerste versie grondig door te nemen, zodat ik volgende week kan starten met het herwerken ervan. Wie het nieuws wat volgt zal het wel met me eens zijn dat samen veerkrachtig worden in turbulente tijden wel heel actueel is.

Daarnaast zijn het drukke dagen. Vanavond ben ik Sint-Leenaerts voor een lezing van Velt Noorderkempen en de gemeente Brecht. Vrijdag ga ik eerst even actie voeren aan de stadshal rond betaalbaar wonen. Met een hele reeks organisaties is een nieuwe ethische vastgoedontwikkelaar, opgericht door Labland vzw, Samenhuizen Gent, Het Pandschap, Domus Mundi vzw, SAAMO Gent, CLT Gent, wooncoop & Nest Invest. We kondigen een prestigieus project aan!

Dan snel ik naar de Vooruit voor het evenement Bio Bruist. Jammer genoeg sturen zowel Zuhal Demir als Jo Brouns hun kat naar het debat. Misschien niet onbegrijpelijk na de pano uitzending van gisteren. Daarin is namelijk te zien hoe de Boerenbond en de Vlaamse regering er in geslaagd zijn de landbouwsector zodanig te mismeesteren dat de situatie voor boeren én milieu er hopeloos uitziet. Wie wel komt is Renaat van boerderij ’t Reigershof (die ook in Pano zit) om samen te kijken hoe we de biologische landbouw kunnen stimuleren, want daar zitten alvast veel oplossingen.

Zaterdag ga ik in de voormiddag een debat modereren bij Amnesty International Vlaanderen en is er een goede oude boekvoorstelling van Amor Mundi in Oud-Turhnout. Om de week feestelijk af te sluiten ben ik zondag te gast op het feest voor het feest van 22 jaar Beauvent in Kortrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s