iedere daad, ieder woord telt!


Soms kan symboliek wel tellen. Gisteren avond op weg naar de cinema viel er een klein regenbommetje op Gent. Samen met vele anderen zat ik kletsnat te kijken naar de première van Duty of Care, een film van Nic Balthazar. Ik zou iedereen aanraden om hetzelfde te doen, precies omdat de film duidelijk maakt dat we allemaal een rol te spelen hebben in het grote klimaatverhaal. Binnenkort in diverse zalen en ook internationaal. Op het einde zegt Roger Cox, de klimaatadvocaat waarover de documentaire gaat het heel eenvoudig. De uitdaging waarvoor we staan is ongelofelijk groot, de tijd ongelofelijk beperkt. Daarom is elke actie, elke daad, elk woord van ieder van ons van tel.

En kijk, deze morgen staan Nic en ikzelf op de voorpagina van De Morgen. Nic met een interview over zijn film, ikzelf met mijn opiniestuk over TotalEnergies en de VRT. Ondertussen zijn al meer dan 100 klachten binnengekomen bij de openbare omroep en komen er heel veel reacties op de sociale media. Wie de Standaard leest, daar stond gisteren een mooi stuk van Tom Hannes over hetzelfde probleem.

Dus wil je vandaag ook een bijdrage leveren: mail je eigen klacht naar klachtenprocedure@vrt.be met je volledige naam en adres. Het zou toch mooi zijn mochten we hier wat in beweging kunnen zetten.

3 reacties op ‘iedere daad, ieder woord telt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s