fantasie en realiteit


Ondertussen heb ik 34 boekvoorstellingen achter de rug, en het is een bijzonder boeiende tocht langs allerlei fijne initiatieven. Ik heb trouwens al heel wat geleerd, bijvoorbeeld dat een aantal oplossingen die ik in Amor Mundi aangeef gewoon al echt bestaan of bestonden.

Neem nu de wek-koerier. Een nieuwe job die ontstaat als er in Gent regelmatig stroompannes zijn. Jonge mensen die nog over een opwindbare wekker beschikken en ’s ochtens vroeg hun ronde doen om mensen wakker te maken.

Na de boekvoorstelling in Rotselaar kreeg ik deze foto (let op de wekker!) met dit berichtje: ze bestonden dus vroeger al: de mensenwekkers! (bedankt nog voor de geanimeerde boekvoorstelling in Rotselaar! ben er nog een paar dagen wat vrolijker van door het leven gestapt 🙂 )

Een ander verhaal dat wel eens aan bod komt is dat van de Art for Food voorstellingen, waarbij mensen hun toegangsticket voor theater betalen in de vorm van voedsel. Wat blijkt nu, dit is een courante praktijk in sommige delen van Brazilië. Bij concerten kan een deel van de toegang op die manier betaald worden.

“Kaarten voor het concert van Zé Ramalho met het Orquestra Sinfônica da Paraíba (OSPB) in João Pessoa kunnen aanstaande donderdag (4e) worden ingeruild. Omwisselen voor 2 kg eten kan bij het loket van Espaço Cultural, in Tambauzinho. De show, die de verjaardag van João Pessoa markeert, vindt plaats op vrijdag (5) om 20.00 uur in Teatro A Pedra do Reino. Het theater heeft een capaciteit van 3.000 mensen. De wachtrij begon zich al heel vroeg te vormen en om 9.50 uur ging het rond het Cultural Space-blok.’

Deze foto kreeg ik na een boekvoorstelling in Oostende. Belangrijk; je kan enkel betalen met bonen, rijst, poedermelk, spaghetti, olie, suiker, koffie. Niet met zout of bloem, want die zijn te goedkoop in Brazilië. Nog interessant om weten is dat Michael Jackson blijkbaar de eerste internationale artiest was die akkoord ging met dit systeem van betalen en bereid was zijn gage te verminderen. Wellicht is hij dan naar huis gegaan met een vrachtschip vol suiker en koffie…

Dus wie weet staan ons nog te wachten: lintbebossing, hitte-tapijten, de bezetting van de E17, het einde van Ineos, zelfslachtboerderijen, een universeel basisinkomen, het einde van Trump (iets met de bliksem en een selfiestick), het einde van België, de veralgemening van voedselbossen en een grondwet voor planeet Aarde…

PS: het zijn allemaal verhalen die je kan horen op een van de volgende boekvoorstellingen:

Een reactie op “fantasie en realiteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s