met een geurtje aan


Laten we het eens hebben over wassen, geurtjes en ecologie. Ik dacht dat ik al redelijk goed bezig was met enkel een stuk natuurzeep. Om mezelf te wasssen, mijn haar te wassen en me te scheren. Maar nee hoor, het blijkt nog altijd straffer te kunnen. De voorbije weken was er nogal wat aandacht voor Thomas Siffer, een man die al twaalf jaar lang zelfs geen zeep gebruikt!

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/04/19/je-wassen-zonder-zeep-of-shampoo-journalist-thomas-siffer-wast/

Wie tijd heeft kan ook naar deze podcast luisteren om daar het hele verhaal van Thomas te horen aangevuld met interessante inzichten over hoe fantastisch ons lichaam samenwerkt met bacteriën. Tegelijk blijkt dat de industrie erin geslaagd is ons afhankelijk te maken van allerlei producten die we niet nodig hebben. Dus weg met al die synthetische rommel vol microplastics en hormoonverstorende stoffen.

Wie dan toch op zoek gaat naar een fris geurtje kan het beter zelf maken! Opnieuw tijd voor reclame.

De natuur biedt ons een uitgebreid en uniek palet aan geuren dat door de parfumindustrie maar moeilijk te evenaren valt. Karen Vande Wiele leert ons in de DIY parfumeur dat het ook anders kan. Natuurlijker, vegan en animal cruelty-free. Met enkele druppels etherische olie, een draagstof en wat oefening kan iedereen een geur samenstellen die past bij zijn of haar persoonlijkheid, mood of gelegenheid. Aan de hand van enkele concrete voorbeelden, word je ingewijd in de kunst van het componeren van een geur en de terminologie van de parfumeur. Dankzij de tips om je geur- en smaakzin te versterken, kan je na het lezen van dit boek definiëren door welke geuren je aangetrokken of net afgestoten wordt en weet je hoe je op basis daarvan een harmonieus parfum kan samenstellen. Misschien ontdek je wel hoe je met natuurlijke geurnoten zelf een gezondere variant van je favoriete commerciële reukje kan samenstellen…
Naast de zinnenprikkelende parfums vind je in dit boek ook aromatische gerechten en een aantal recepten voor het samenstellen van kleurrijke bloemencreaties. De DIY-parfumeur is een ode aan ons meest ondergewaardeerde zintuig en een uitnodiging om onze neus weer meer overal in te steken.

Het boek komt binnen enkele weken uit maar je kan er hier al meer over lezen.

2 reacties op ‘met een geurtje aan

  1. O tof! Vorig jaar ben ik eens met de “yuka” app door m’n badkamer gegaan en driekwart van alle potjes weggedaan. Héél soms zou ik een beetje parfum willen opdoen maar daarvoor dat ene ongeopende flesje aanboren vind ik zonde want dat blijft ook geen jaren goed. Dan is zo’n etherische olie-oplossing perfect.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s