goede reclame


Wat aandacht krijgt groeit. Dus even een beetje aandacht voor een paar goede zaken die zich aandienen. Het slechte krijgt namelijk al veel te veel airplay. Vooreerst een filmpje waar ik met plezier (in ruil voor een potje lokale chocomousse) heb aan meegewerkt.

Nu zondag kan ik Gent terecht voor het klimaatevenement van het jaar. Gent aan zee, met talloze workshops, standjes, activiteiten en lekkere dingen. Labland staat er met Studio16 en ik ben er met een glazen bol. Je kan er komen luisteren naar een van 60 toekomstvoorspellingen over Gent en omstreken voor de volgende 30 jaar.

Wie een reis aan het plannen is en liever 250 euro brandstof toeslag wil vermijden kan nog steeds terecht op zomerzondervliegen. Je kan tegelijk meedoen met DICHTBLIJEREIZEN, een campagne van de BBL.

Welke adembenemende plek in Europa moet volgens jou op ieders bucketlist van droombestemmingen staan? En wat vind jij er persoonlijk zo bijzonder aan? Deel het met ons op Instagram en/of via onderstaand formulier. Met deze simpele actie help je ons op weg om een inspirerende en duurzame reisgids te maken. Wie weet win je tegelijk ook wel een treinticket naar jouw volgende droombestemming!

Er is een nieuwe training tot klimaatcoach in Brugge op komst: een driedaagse waarin je leert over hoe je groepen mensen op een fijne manier tot klimaatactie beweegt en hoe je klimaatgesprekken voert, niet met het belerende vingertje of vervallen in feitendiscussies, maar juist persoonlijk en verbindend.

De stad Brugge subsidieert dit initiatief. De prijs is nu 100 euro (ipv 250 euro) als je meedoet als particulier. Als je daarna workshopreeksen gaat begeleiden voor KlimaatContact, kun je 100 euro terugkrijgen en is de training zelfs gratis geweest!

Datum: 4, 5 en 6 juni.  (Op 26, 27 en 28 augustus strijken we neer in Antwerpen.)

Inschrijven (en meer info vinden) kan hier: https://klimaatcontact.be/klimaatcoach/ Eerst al eens kennismaken? Op 9 mei 20u – 21u zullen Wietse en Marieke vanalles uitleggen. Wel vooraf inschrijven: https://klimaatcontact.be/infosessie/

Er komt nog een fijne campagne aan. 30 dagen zonder wagen. Een challenge om in de maand juni de auto zo veel mogelijk te laten staan. Gewoon meedoen, want regen wordt voorlopig niet verwacht ;(

En omdat de overgrote meerderheid van de reclame ons nog steeds aanzet tot milieu-vernietigend gedrag nog wat promotie voor een campagne tegen ranzige reclame.

Merk je zelf ook soms onaanvaardbare reclameboodschappen, je kan ze hier nomineren. Hopelijk kiest niemand voor mijn filmpje voor de voedselteams…

2 reacties op ‘goede reclame

  1. Goed om nog eens wat acties te zien voorbijkomen 🙂

    Zeg, Steven, ik heb moeite met die “30 dagen minder wagen” campagne. Ze schrijven dan wel ergens in de kleine lettertjes dat je als niet-autorijder ook mag meedoen, graag zelfs, heb me dus maar ingeschreven maar het voelt ergens wrang. Een positief geformuleerde campagne, bvb “30 dagen actieve mobiliteit” ofzo, is toch uitnodigender? Zo van “oh leuk dan ga ik een keertje VAKER met de fiets/te voet” ipv “oei nu MOET ik de auto PROBEREN te laten staan”…?
    Gewoon ’n gedachte elke keer als ik dat zie passeren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s