maak indruk met je voetafdruk


Met een slogan die wel op mijn lijf geschreven lijkt start op 1 maart het jaarlijkse Belmundo festival. Met een uitgebreid programma slaan geëngageerde organisaties, studenten- verenigingen, cultuurhuizen en ngo’s de handen in elkaar om een sensibiliserend activiteitenprogramma op de Gentenaar los te laten. De focusthema’s geven impulsen aan nieuwe verenigingen uit verschillende sectoren om hun projecten met een bril van internationale rechtvaardigheid en solidariteit te bekijken.Voor de editie van maart 2022 is het thema: Rechten van mens en natuur.

In deze editie gaat Belmundo samen met de Gentenaar op zoek naar hoe mens en natuur verbonden zijn en hoe we samen kunnen strijden voor een gezonde en leefbare planeet. De mens is zonder enige twijfel deel van de natuur en toch dragen we er zo weinig zorg voor. De recente pandemie toont aan wat de gevolgen hiervan kunnen zijn maar liet tegelijk ook bij velen de appreciatie voor de natuur toenemen. Het is duidelijk dat zowel mens als natuur voor specifieke uitdagingen staan. Denk maar aan de klimaatcrisis, het verlies aan biodiversiteit en de toenemende ongelijkheid.

Op 30 maart mag ik zelf een bijdrage leveren in een workshop voor kinderen. ‘We hebben maar één planeet’. Bekijk zeker het programma eens, er zijn interessante debatten, films, workshops, een deep time walk, en nog veel meer!

Een reactie op “maak indruk met je voetafdruk

  1. Dag Steven,
    mooi programma staat er! Door de titel van dit blog was ik wel wat verward: ik was al verbaasd dat zo’n festival de voetafdruk als leidraad zou nemen, maar – gelukkig! – zag ik in het programma veel zaken die verder gaan dan het individuele.
    Daarna zag ik dat de slogan ‘maak indruk met je afdruk’ is.

    Afijn, ben hierdoor wel benieuwd, ben jij nog bezig met je voetafdruk of is dat ondertussen iets geworden waar je niet meer zo mee bezig hoeft te zijn?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s