Low Impact Woman


Kleine dienstmedeling voor wie een TV heeft. Er is deze week uitgebreid interview over Amor mundi te zien op plattelandsTV. Dit zijn alvast de uitzenduren: 10jan: 9u, 12u30, 17u30, 22u. 11jan: 10u30. 12jan: 12u. 13jan: 10u30. 14jan: 12u. 15jan: 12u, 22u30 en 16jan: 14u30 en 18u. Ik hoop binnenkort hier de link te kunnen plaatsen voor mensen zonder TV. Het was een fijn gesprek trouwens met een bijzonder geëngageerde Amaryllis die het boek grondig heeft gelezen.

Maar de Low Impact Woman waarover ik het wil hebben stond vandaag in de krant. Marlies Van Wemmel die 2022 gestart is met een heel bijzonder voornemen. Niks meer kopen. Een fragmentje uit het interview vandaag in De Standaard; “Heel 2022 wil ze ruilen, delen, lenen of kringlopen om niets nieuws te moeten kopen, behalve voeding, medicatie en brandstof. En nee, daarvoor heeft ze op voorhand geen grote voorraden aangelegd. ‘Eind december twijfelde ik wel om bakjes te kopen voor oplaadbare batterijen, want mijn zonen rijden graag met telegeleide auto’s. Maar toen ik het vroeg aan mijn ouders, bleken zij dat nog te hebben. Precies daarom begon ik hiermee: ik besefte dat iedereen een huis vol spullen heeft, en dat we toch naar de winkel blijven gaan.’”

Mooi toch, alweer iemand die vele andere mensen zal inspireren om toch even na te denken over het eigen aankoopgedrag. Je kan haar avonturen volgen op Instagram en Facebook. Er is ook een blog, waarvan ik hoop dat ze regelmatig was ervaring gaat delen. Mocht ik ze ooit tegenkomen in de buurt van Aarschot, dan geef ik ze graag mijn boek cadeau (want ze mag het niet kopen!). Ik wens ze in elk geval veel succes, en hoop dat jij ook een mooi voornemen hebt om in 2022 de wereld een beetje mooier te maken.

Een reactie op “Low Impact Woman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s