Dag drie in splendid isolation


Gisteren opgestaan met wat meer energie en zonder hoest. Een hoopgevende start. Op de leegemaakte agenda enkel een covid test voor onze kleuter. Bij de dokter was Timo behoorlijk gefascineerd door het verhaaltje. De dokter zou een snottebel uit zijn neus halen, die in een buisje doen met blauw water en dan opsturen naar een labo waar ze met een groot vergrootglas beestjes zouden zoeken. Toen het staafje in zijn neus kwam toch even wenen, maar 10 seconden later kon onze zoon er alweer mee lachen.

De dokter gaf nog wat details. Goed opletten, want het wordt nu wat ingewikkeld. Als de test nu negatief is, dan moeten we een nieuwe test doen op dag 10 van onze quarantaine. Als hij dan positief is moet hij ook 10 dagen in afzondering. Als hij echter negatief is er nog geen zekerheid, want hij kan besmet zijn op dag 10 van onze quarantaine en zelf nog geen virus aanmaken. Dus moet er een tweede test op dag 17. Als die negatief is, mag hij naar school. Als die positief zou zijn, dan is dit dag 1 van zijn 10 daagse quarantaine. Dan zitten we al aan 27 dagen! Conclusie van de dokter was dan ook: laten ons hopen dat hij positief is.

De rest van de dag waren we bezig met begrijpen van deze uitleg. Tussendoor toch nog wat kunnen werken, een middagdutje plegen en heel wat kinderanimatie. Deze keer hebben we pizza en brood gemaakt. Het brood kwam eerder als baksteen uit de oven, want de droge gist die ik nog staan had was wellicht vijf jaar oud en werkte niet. Tenslotte een record hoeveelheid boekjes gelezen (de voorleesweek is begonnen!), puzzels gemaakt én de eerste aflevering van Dag Sinterklaas bekeken.

Na het avondeten kwam dan het bericht. Timo is positief. Algemeen gejuich hier in huis (de redenering van hierboven indachtig). Nooit gedacht dat we zo blij zouden zijn met een besmetting. Tegelijk ben ik wel nieuwsgierig naar hoe dit nu werkt. We zijn dus alledrie met het virus besmet. De volwassenen (beiden gevaccineerd) voelen zich in lichte mate ziek. Daarmee doet het vaccin zijn werk natuurlijk. De kleuter is niet gevaccineerd en vertoond geen enkel symptoom en heeft nergens last van. Blijkbaar is het virus inderdaad niet gevaarlijk voor (de meeste) kinderen. De wonderlijke wereld van de onzichtbare beestjes in ons lijf…

Misschien worden de volgende quarantaine dagen nu heel saai, dus niet ongerust zijn als er niet elke dag een update komt.

2 reacties op ‘Dag drie in splendid isolation

  1. Wat een lastige belevenis, zeker voor een kind. En net als bij één van mijn (lang volwassen) kinderen: Hoera, positief… Maar ze hadden het ook al eens anders (dat was even sakkeren). Maar uiteindelijk komt alles goed!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s