Thuisarrest dag 3 (of 2)


Het is niet helemaal duidelijk of we nu in dag 2 of 3 zitten van onze 10 dagen quarantaine. Volgens de apotheker begint de teller op het moment van de positieve test, volgens de dokter is dat echter dag nul. We zullen eens een derde mening moeten vragen.

Geen virus, maar een egel! Kunst van de 4 jarige kleuter.

De eerste dag zijn we goed doorgekomen (ik mocht toch verschillende pakketjes met boeken verzenden), maar we hebben al een regel overtreden. Je mag in principe het huis niet uit, tenzij het niet anders kan. Toch ben ik een paar uur buiten geweest met onze kleuter. Het is zowel voor hem als voor ons niet haalbaar die 24/24 binnen te houden. Meer nog, het lijkt me voor ieders gezondheid beter toch dagelijks wat buiten te bewegen. Het was in ons parkje dicht bij de deur, er waren geen andere kinderen (tijdens de schooluren), we hebben niemand anders gesproken en zijn bij niemand in de buurt geweest. Dus ik vermoed dat dit ok is. Timo moet trouwens ook getest worden, en blijkbaar moeten we hopen dat de test positief is, want zo niet kan de quarantaine nog verlengd worden. (Als ik zelf begrijp hoe dat zit leg ik het zeker uit). Hij heeft in elk geval geen symptomen, tenzij een onweerstaanbare drang om salto’s te doen in de zetel.

Mijn gezondheidssituatie blijft dezelfde, wat vermoeid en een irrante hoestje. Maar niet iets om voor in bed te blijven. Ondertussen hebben we ook nauwgezet onze contacten van de voorbije dagen bekeken om uit te vissen hoe het virus is binnengeraakt. We vermoeden een zwembadbezoek, maar zeker ben je nooit natuurlijk. En dat is de constante in onze levens de voorbije anderhalf jaar: onzekerheid.

Ik lees dat er ruim anderhalf miljoen mensen positief getest hebben. Wellicht zijn er ook nog een pak besmet maar niet getest. Ik ben gevaccineerd met Moderna (tweede prik op 18 juni, 5 maanden geleden), dit zou dus toch nog een redelijke bescherming moeten bieden. Al besef ik dat er nog heel wat andere factoren meespelen en iedereen anders reageert op virussen en vaccins. Maar voorlopig alles ok hier. De voedselvoorraden zijn aangevuld (met dank aan de huisgenoten), onze buren gaven ons een heerlijke pot soep cadeau en we hebben stroom en internet. Bedankt in elk geval voor de vele wensen voor beterschap na het eerste berichtje. Morgen een nieuwe stand van zaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s