Dagboek van een positieveling


Het is zover. Gisteren vermoeid opgestaan met een vervelend hoestje. Bij mijn partner, dezelfde symptomen. Omdat er ’s avonds nog een lezing voorzien was met senioren besluiten we een PCR test te laten doen bij de apotheek. Het antwoord kwam snel: positief, allebei. Dat wil zeggen tien dagen huisarrest. Dus kan ik deze blog tijdelijk gebruiken om vanop de eerste rij verslag uit te brengen.

Zo’n nieuws heeft meteen een hoop gevolgen. Ik kon meteen 7 lezingen afzeggen die geprogrammeerd staan de volgende weken. Niet alleen een financiële tegenvaller, maar gewoon jammer dat dit in zo’n drukke periode gebeurt. Ik heb ook alle organisatoren gecontacteerd waar ik de voorbije dagen ben langsgegaan. Gelukkig zijn daar telkens de maatregelen gevolgd en is er enkel sprake van laag-risico contact. Verder moeten we ook de school inlichten en onze vier jarige kleuter thuis houden. In tegenstelling tot zijn ouders die zich wat vermoeid voelen heeft hij wel al zijn energie ter beschikking. Dus in de uren voor ik dit stukje schrijf heb ik al een knikkerbaan gemaakt, een taart gebakken en geknutseld met een paar oude aardappelen en tandenstokers.

We maken een plan op hoe we de dagen verdelen, zodat om beurt wat tijd hebben om wat te rusten of te werken. Gelukkig wonen we in een cohousing, waar al verschillende huisgenoten hebben aangeboden voor ons boodschappen te doen. Ook enkele buren bieden zich aan. Nadeel van onze woonsituatie is dat we met ons drie nu 10 dagen vastzitten op 58 vierkante meter, want de gemeenschappelijke delen mogen niet gebruiken. De tuin en het balkon wel. Het weer voor de volgende tien dagen lijkt mee te vallen.

Deze tien dagen quarantaine zullen niet voldoende zijn om een roman te schrijven. Maar wat ik wel nog altijd kan doen is boeken versturen. En omdat ik nu ruim te tijd heb om pakjes te maken zet ik hier even een eenmalige link waarmee trouwe bloglezers het boek kunnen bestellen mét korting. Kwestie van tijdig je geschenkjes in huis te hebben met het oog op de eindejaarsfeesten.

Opvallend trouwens is dat gisteren bij de persconferentie de premier het had over Covid-21, een term die ik ook in mijn boek gebruik. Na de regenbommen, de Facebook panne en de ppm-klok op de Vooruit nog een element uit het verhaal dat werkelijkheid wordt. Hopelijk is alles rustig in Yellow Stone.

Met de gezondheid gaat het dus wel, behalve een vervelend hoestje en wat minder energie geen enkele reden tot klagen. Morgen een verslagje van dag 2 van ons huisarrest…

5 reacties op ‘Dagboek van een positieveling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s