alle antwoorden


De reeks rond Rampenplan heeft me in elk geval iets heel bijzonder opgeleverd. Een mail van Hugo waarin hij vertelt over zijn levenswerk. Een boek en een website met alle noodzakelijke informatie om te over-leven.

Het is een indrukwekkend werkstuk waar je informatie kan vinden over voedsel kweken, energie opwekken, werktuigen, zeep maken, EHBO en nog veel meer. Dank zij een zoekfunctie kan je heel gericht de juiste informatie vinden. Er staat niet enkel praktische info in (zoals oorlogsgerechten of suiker maken) maar ook interessante gedachten over samenwerken, je mentale gezondheid. Steeds met links en achtergrond info. Je kan een testje doen over je vaardigheden om te overleven en een beschrijving vinden van de risico’s die we als samenleving lopen. Het geheel is doorspekt met de nodige humor en woordspelingen. Niet dat het een dagelijkse bedreiging is, maar je leert er ook hoe je een aanvallende bok kan stoppen. Inspirerend zijn ook de warme verhalen, van mensen die tonen hoe je toch een verschil kan maken.

Omdat Hugo ook beseft dat bij stroompannes al de online informatie niet beschikbaar is maakt hij regelmatig een boekversie van de site. De vorige editie telde zowat 1500 pagina’s. Op dit moment is het boek uitverkocht, maar er komt wellicht een nieuwe uitgave (aan een zeer redelijke prijs). Ik heb er alvast eentje besteld. Hoe meer mensen dit doen hoe sneller er een nieuwe editie komt.

Kortom deze website is als het ware een snoepwinkel waar je in kan snuisteren en proeven, waar je onverwachte ontdekkingen kan doen, en een grote hoeveelheid smaken en kleuren kan ontdekken. Veel snuisterplezier.

2 reacties op ‘alle antwoorden

  1. Beste Lim, Beste Steven ! Mag ik je vriendelijk verzoeken mij te deleten ? Ik bedoel dus wel mij volledig te wissen op Uw adressenbestand. Steven , het gaat niet meer ,om zelfs maar een gedeelte van je blogs te lezen. Te veel. Het is allemaal boeiend en zeer ter zake wat je schrijft, – Ik heb een aantal weken je dagelijkse blog bijgehouden! allemaal zeer juist –

    Daartegenover lees ik nog heel veel. Veel artikels over klimaat in DM zijn een schot in de roos, daarnaast lees ik nog Draulans e.a.in Knack, en Apache ,Oikos en Sampol.En Grootouders voor het Klimaat. Its enough. Sorry – Maar ik blijf je volgen via andere wegen Tveel is teveel Met vriendelijke groeten,

    BOUDEWIJN VAN BELLE GSM. O475/38.4O.8O

    Virusvrij. http://www.avast.com

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s