Onze Aarde vieren


Ik heb het hier al vaker gezegd, we hebben nood aan inspirerende verhalen in deze tijd vol verandering. Met veel plezier vraag ik even aandacht voor een prachtig boek dat binnenkort uitkomt. Een boek dat heel erg inzet op het herstellen van de connectie. Connectie tussen hoofd en hart, tussen mens en natuur, tussen mens en mens.

Onze Aarde Vieren is een eerbetoon aan het leven op onze planeet aan de hand van vier hoofdstukken. Het woord vieren bevat zowel de verwijzing naar ‘eren’ als naar de ‘vier’ hoofdstukken.  Er bestaan 4 natuurelementen die de basis vormen van het bestaan. Elk hoofdstuk is opgedragen aan een van de vier elementen.

Het boek is geschreven door Karen Vande Wiele (herboriste van Ortiga) en Hilde Cassimons, blogger van GroenGenot.

De auteurs willen in hoofdzaak een positieve boodschap brengen over het klimaat.  Ze maken het hoofdstuk met de problematiek luchtiger door het positieve beeld van Nuova, moeder Aarde. Haar erbij betrekken maakt alles concreter en makkelijker te bevatten. Door de Aarde een gezicht te geven kunnen mensen zich er meer door aangegrepen voelen.  Daarnaast zijn er heel wat kunstzinnige, leuke foto’s. Geen complexe wetenschappelijke uiteenzettingen. Wel concrete info in verhaalvorm geschreven of onder de vorm van ‘wist je dat’. Een economisch model toelichten aan de hand van een handgetekende mandala.

Karen en Hilde spreken vanuit ervaring. De acties hebben ze zelf uitgezocht, recepten zijn steeds authentiek. Met tegelijk oog voor wat een breed publiek graag wil doen. Eens ‘anders’ koken wordt vaak geapprecieerd – in de buiten bezig zijn doen velen wel eens graag. Vele acties kunnen door een breed publiek uitgevoerd worden. Zelfs samen met kinderen.

Je kan het boek nu al bestellen via deze link.

2 reacties op ‘Onze Aarde vieren

  1. Dit is op groengenot herblogden reageerde:
    Zo blij met de aandacht die we kregen van Steven Vromman, de lowimpactman uit Gent!
    Momenteel is het hier een rollercoaster. De ene deadline na de andere buitelt hier binnen en mijn virtueel erf én ander erf wordt verwaarloosd. Ik maak het ‘daarachter’ allemaal goed. Beloofd!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s