even geen ramp


Vooreerst dank voor de reacties die ik tot hiertoe kreeg op de Rampenplan stukjes. Ik deel graag enkele daarvan. Zo vinden nogal wat mensen het belangrijk over de mogelijkheid van een ineenstorting te praten, al is dat met wat schroom én vooral met de nadruk op het feit dat we nu nog veel kunnen doen om het ergste te voorkomen. Tachtig procent van de respondenten (11 tot hiertoe :)) geven aan dat ze al iets gedaan hebben met de info. Zo zijn er alvast wat extra jodium tabletten besteld en heeft Be-Alert wat meer volgers. Anderen mensen sturen de info weer verder door of willen die bewaren.

Er zijn een paar interessante thema’s voorgesteld: “Lessen uit de geschiedenis : wat heeft vroeger gewerkt en wat werkt niet. Wat kunnen we beter doen na de rampen? Welke systemen willen we weer opbouwen, wat doen we anders? En hoe? Mobiliteit misschien? Hoe verplaatsen we ons nog? Welke jobs gaan blijven bestaan, en welke niet? Financies: heeft geld nog zin in zo’n situaties, of kan je beter wat goud in huis hebben? Een stuk voor de politiekers ? 😉 Of voor de overheden die met hen opgescheept zitten.”

Ik ga nog even laten bezinken wat ik nog met dit thema ga doen. Wie nog wil kan nog reageren via deze link. En intussentijd wordt deze blog weer zoals voorheen. Een onregelmatige mix van interessante initiatieven en ideeën.

Meteen een oproep om even in de buidel te tasten om de jonge mensen van Act4change te steunen bij hun crowdfunding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s