verdrinken in Oostende?


Vanavond is het zo ver en gaat de voorstelling ‘Amor Mundi, a dream for the future‘ in première. De voorstelling is een herwerking van de life stream versie en gaan we voor het eerst voor een publiek brengen. Spannend, want dit gaat door in openlucht, en wie weet valt er een regenbom net als het in de voorstelling over … regenbommen gaat.

Toch wel bijzonder om jezelf in de Tijd te zien staan in een artikel over Theater aan zee, bij de aanraders van Caroline Pauwels. Wat ondertussen niet meer klopt is dat er nog tickets zijn. Het amfitheater zal met 150 toeschouwers helemaal vol zitten. Wie de voorstelling nog wil zien zal ze zelf moeten programmeren. Neem dus gerust contact op mocht je interesse hebben.

https://www.tijd.be/cultuur/podiumkunsten/naar-theater-aan-zee-er-moet-weer-wat-uitbundigheid-in-de-samenleving-sluipen/10320341.html

Wat het boek zelf betreft ben ik heel blij met de bespreking van Kris Peeters. Niet de voormalige minister-president maar een veel verstandiger man. Kris is mobiliteitsspecialist met een scherpe pen en een brede kijk op de dingen. Zie bijvoorbeeld dit vertreffelijk stuk in de Standaard. Een paar fragmenten uit zijn recensie:

Vromman vult met dit boek een leemte in het ecologisme in. Het doet wat de groene partijen alvast in dit land systematisch verzuimen te doen: hij levert een krachtig narratief over hoe een ecologische wereld er uit zou kunnen zien. Daarbij zoomt hij voortdurend in en uit en weet hij het persoonlijke te koppelen aan het systemische – nog iets waarin de politieke ecologisten falen.

Belangrijker nog is dat de schrijver ook in de meest uitzichtloze situaties met speelse creatieve ideeën op de proppen komt (lintbebossing, geenrichtingsstraten, droomkwekerijen, dolfijnleiders…) om de balans tussen distopie en utopie te herstellen en te laten zien dat het spel nog niet gespeeld is. ‘Amor Mundi’ is, eerder dan een roman, een dubbel scenario: aan de ene kant een rampscenario, aan de andere kant een scenario dat een uitweg biedt. De rode draad in het boek is de wissel: welk spoor zullen we nemen?

Dit is inderdaad wat ik met het boek (en de voorstelling) wil bereiken. Mogelijke scenario’s schetsen en duidelijk maken dat we zelf mee keuzes maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s