kerk en leven


Vergeleken worden met Thomas Moore in een blad dat 640 000 lezers bereikt. Er zijn erger dingen in het leven. Dus ben heel blij dat er hier aandacht is voor mijn verhaal. Ik hoop dat er nu ook enkele van die lezers het boek op het vakantielijstje zetten, want uiteindelijk is het toch ook een soort thriller. Wat dat betreft doe ik marketing gewijs een zomeractie. Bij een bestelling van twee boeken of meer vallen de verzendingskosten weg.

Ook in Nederland is nog een bespreking verschenen aan de hand van A. de Vor bij NDBbiblion, het platform dat bibliotheken en scholen van boeken voorziet. Hier komt ie. (hopelijk met niet te veel storende Noord-Nederlandse woorden)

‘Een post-apocalyptische roman die start in deze tijd en de gevolgen weergeeft van de huidige manier waarop we met de Aarde omgaan. Alles komt langs: van de stijgende zeespiegel en een ontsnappende methaanbel tot afnemende biodiversiteit. Telkens is er een nieuwe ramp, soms een pandemie en dan weer een grote vulkaanuitbarsting. Er zijn drie stromingen om hiermee om te gaan: op de oude voet verder gaan, technologische oplossingen, of een ecologische aanpak. Vanuit Gent en onder leiding van een familie wint de ecologische variant steeds meer aan invloed. Maar er zijn nog heel veel tegenslagen met opstandige en plunderende groepen mensen en profiterende wereldleiders te overwinnen. Het is een realistisch verhaal van wat er allemaal zou kunnen gebeuren. De auteur (1960) van deze debuutroman is klimatoloog en dat is te merken. Hij putte uit gedegen bronnen. Het is een verhaal met een duidelijke boodschap die tot nadenken stemt. Niet een vrolijk verhaal, maar wel positief. De schijfstijl is prettig, maar doet soms wat gekunsteld aan. Het gebruik van Vlaamse woorden kan storend zijn. Achterin een personenregister en een verantwoording van gebruikte wetenschappelijke bronnen.’

Een reactie op “kerk en leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s