leve de belastingen


Ik zal dit jaar wellicht een pak minder belastingen betalen. Dat is jammer, want dat wil zeggen dat mijn inkomsten lager liggen (dank zij Corona), maar ook dat de overheid minder te besteden heeft. Ik ben namelijk een van die mensen die er geen probleem mee heeft om belastingen te betalen. Integendeel, uiteindelijk kunnen we beroep doen op uitstekende gezondheidszorg, goed onderwijs, kinderopvang en sociale zekerheid. Zo heb ik het voorbije jaar kunnen gebruik maken van het overbruggingsrecht en kwam ik niet in de problemen door het wegvallen van een flink deel van mijn werk.

Belastingen zijn dus ok, maar moeten natuurlijk rechtvaardig zijn. Daarom graag wat aandacht voor de Tax justice week.

Want het is niet ok als grote bedrijven een pak subsidie krijgen, om dan doodleuk een boel mensen te ontslaan en de bonussen voor de managers te verhogen. Dit is bijvoorbeeld wat booking.com doet. Het is niet ok als grote bedrijven met fiscale spitsvondigheid hun belastingen ontwijken. Daarom deze oproep om ook mee te doen aan de week voor belastingrechtvaardigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s