Koffie op zondag


Net als zoveel mensen hou ik van een kopje koffie. Daarbij kies ik resoluut voor bio en fairtrade en maak ik de koffie met een Italiaans expresso apparaat of een French press. Alles behalve capsules want die zijn low impact.

Voor de kwalijke details van de cups en capsules verwijs ik graag naar deze blog van coffe ambassador Kim. Coffeeness is een website over koffie en alles wat daarmee te maken heeft, met veel aandacht voor duurzame, verse koffie aan van hoge kwaliteit waarbij de koffieboeren een fatsoenlijk loon krijgen.

De capsules zijn bijvoorbeeld schadelijk voor het milieu: “Bij het winnen van aluminium (het materiaal waaruit de capsules gemaakt worden), ontstaat een giftige rode modder die niet verder verwerkt of afgebroken kan worden. Bauxiet is de belangrijkste erts van aluminium en de winning daarvan leidt tot ontbossing. Om nog maar te zwijgen over de enorme afvalberg van 5000 ton (!) per jaar afkomstig van koffiecups allen – die tot 200 jaar nodig hebben om af te breken. Er zijn ook composteerbare varianten, maar deze mogen niet allemaal in de gft-bak.”

Phja, Voor het geval je graag onderweg een koffie drinkt, dan is deze Billie cup een absolute aanrader. Smakelijk.

3 reacties op ‘Koffie op zondag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s