Artivism…


In een tijd waar een grote ommekeer onvermijdelijk is hebben we iedereen nodig. Kunstenaars kunnen daarbij zeker een rol spelen, bijvoorbeeld om een andere toekomst te kunnen verbeelden. Als kunstenaars aan activisme doen dan wordt ook wel over Artivism gesproken. Dit thema over de rol van verhalen en kunst in de bijzondere tijd waarin we leven stond centraal in dit webinar georganiseerd door de Voo?uit.

hoopishardwerken from Kunstencentrum Vooruit on Vimeo.

Het is een uitgebreide babbel. Zelf geef ik toelichting over ‘Amor Mundi’ vanaf 8 minuten 20. Ik maak de vergelijking met het boek ‘Atlas Schrugged’ van Ayn Rand. Een boek uit 1957 dat wel eens het meest invloedrijke boek in de VS wordt genoemd – na de bijbel. Heel interessant ook is de input van Moya De Feyter (klimaatdichters) en Rebekka De Wit (theatermaakster van o.a. de zaak Shell). Over de rol van taal, over preken en parochies, over hoop en actie, groene en witte jaloezie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s