Titel toevoegen…


Alvast bedankt voor de reacties op het boek en de cover. Een vraag die ik nog even wil voorleggen heeft te maken met de titel. Het klopt dat ‘MAN’ op zich geen link heeft met de inhoud. Ook vanuit genderperspectief zijn er opmerkingen op te maken. Dus vind ik het wel een goed idee om na te denken over alternatieven.

De trefwoorden die volgens mij bij het boek passen zijn: toekomst, hoop, ommekeer, kentering, chaos, kantelpunt,… De ondertitel ‘Memoires van een omwentelingskind (2025-2025)’ wil ik liefst behouden. Daarmee is duidelijk dat het om een beschrijving van een periode gaat vanuit het standpunt van een ooggetuige. Qua vorm sluit het beter aan bij het genre van memoires dan van een roman. (Memoires is de benaming voor een geschrift waarin iemand herinneringen vermeldt over gebeurtenissen die hij of zij zelf heeft meegemaakt. Memoires zijn sterk verwant aan de autobiografie, maar verschillen daar meestal van doordat ze minder gaan over de levensloop van de schrijver, maar eerder over de feiten waarover hij getuigt, vaak geplaatst in een historische context. Memoires zijn ook niet noodzakelijk verhalend maar hebben soms ook de vorm van een reeks losse aantekeningen. Memoires worden meestal een hele tijd na de gebeurtenissen geschreven, vaak na het raadplegen van eigen bewaarde papieren.)

Dus heb ik een kleine poll gemaakt om jullie voorkeur te weten. Even klikken en vanuit je buikgevoel aangeven wat je voorkeur wegdraagt. Of een totaal nieuw idee lanceren, dat mag ook. (Een gesigneerd exemplaar zal je deel zijn!) Nog eens bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s