Toekomstdromen


Het is niet bepaald bemoedigend. De keuzes die gemaakt worden nu het ergste van de Corona-crisis voorbij lijkt. Zo snel mogelijk de economie aanzwengelen blijft het onderliggend credo. De oproepen om eens na te denken over welk soort economie of welk soort samenleving we willen krijgen weinig gehoor.

Volgens mij wijst dit vooral op een gebrek aan verbeelding. We zitten zo vast in oude gedachten. Dat vooruitgang gelijk is aan meer produceren en consumeren. Dat concurrentie ons beter maakt. Dat we de natuur moeten bedwingen en overheersen.

Daarom ga ik een poging doen om een ander toekomstbeeld neer te zetten. Een paar pogingen eigenlijk. Op 1 juli kruip ik in de huid van mijn Alter Ego en zoon Timo voor een uitgebreide blik op 2076. Eerst zal Timo de beknopte geschiedenis van de periode 2020-2076 toelichten, dan is er ruim de tijd voor vragen van het publiek. Hieronder een voorproefje…

Wil je het Webinar volledig meemaken, dan kan je hier inschrijven. (Als de prijs een probleem is, laat het zeker weten, dan laat ik je gratis deelnemen)

(Voor de tweede manier waarop ik de toekomst wil verbeelden, nog even geduld, binnenkort komt de aankondiging.)

Een reactie op “Toekomstdromen

 1. Hallo Steven,

  Misschien put je moed uit het nieuwste boek van de Dalai Lama, over het milieu en de wetenschap.

  Er beweegt toch ook wat.

  In het Leenderbos, vlak over de grens van Achel zijn 100 000 bomen geplant van diverse soort.

  Ook hier in Lommel is men begonnen het bos te versterken. Tot nu toe is de lente nog niet zo droog geweest als de vorige jaren. Ja, de zomer moet nog komen. Misschien wat naïef, maar ik kan er mij aan optrekken…

  Met veel dank en vriendelijke groet,

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s