nawoordje bij DS-audio


Heel fijn om reacties te krijgen op het artikel en de podcast in De Standaard. Daardoor is zelfs een van de toeschouwers opgedoken die erbij was tijdens mijn allereerste lezing in 2008. Hij was toen lid van JNM en is ondertussen de begeleider van mijn dochter bij het laboratorium waar ze werkt. Dit maakt in elk geval duidelijk dat opgroeien als kind van een Low Impact vader (of als JNM-er) geen negatieve gevolgen heeft op de carrièrekansen.

Wie nog eens wil terugkijken naar de allereerste beelden van het Low Impact experiment hieronder terecht. Dan wordt ook meteen duidelijk dat het vandaag echt een pak makkelijker is om ecologisch te leven.

In de reportage zijn mijn oudste kinderen te zien. Nu hebben ze nog een half-broertje erbij die net zijn eerste kleuterschooldag achter de rug heeft. Nog een kleine nuance bij de studie die aangehaald wordt in de podcast. Daaruit zou blijken dat het vermijden van een kind 58,6 ton CO2 zou uitsparen. Ik ken de studie niet en het lijkt me ook vreemd. Zo blijkt dat uit een onderzoek van Vito dat de gemiddelde Belg aan pakweg 20 ton per jaar zit. Met een gemiddelde levensduur van 80 jaar zitten we al aan 1 600 ton. Een kind geboren in pakweg Benin zit aan ongeveer 1 ton per jaar. Uiteindelijk zou het moeten lukken om tegen 2050 wereldwijd allemaal rond die 1 ton per jaar te zitten.

Dat dit mogelijk is op een comfortabele (maar gematigde wijze) probeer ik duidelijk te maken. Voor wie nog meer info zoekt; de elektrische deelauto die ik soms gebruik is van Partago, mijn telefoon is een Fairphone, mijn abonnement zit bij Ello, mijn elektriciteit komt van Ecopower, mijn groenten van Voedselteams en Ohne en ik hoop heel snel een bankrekening te kunnen openen bij New-B. Wil je zien waar overal de verandering van onderuit groeit kan een kijkje nemen bij veranderalles. Wie me graag eens aan het werk wil zien kan hier klikken, en wie meer wil weten over actieve hoop hier.

Wil je verder op de hoogte blijven schrijf gerust in op mijn nieuwsbrief.

2 reacties op ‘nawoordje bij DS-audio

 1. Beste Steven,

  Bedankt voor de info.

  Wat betreft het nog nemen van kinderen las ik ergens het volgende: ( het klonk misschien een beetje cru, maar ik was er blij mee ) dat kinderen van mensen die ertoe doen nuttig zijn. Wij zijn de gelukkige grootouders van 2 kleinkinderen, eentje ongeveer van dezelfde leeftijd als bij jou. Ze staat onvoorwaardelijk open voor alles wat goed is, en draagt soms een t shirt met de opdruk: ‘I can change the world’.

  Nog veel succes gewenst en vriendelijke groet,

  ________________________________

  Like

 2. Mooie erkenning Steven … en van mijn part mag je zeker minder bescheiden terugkijken op die 12 jaar !

  En je zoontje, proficiat zeg … net iets ouder dan mijn kleindochter Maya …

  Best !

  En ondertussen wachten op reactie NewB: dank voor de tip

  Best

  Marc

  Van: WordPress.com Verzonden: woensdag 4 maart 2020 5:03 Aan: m.bontemps@telenet.be Onderwerp: [New post] nawoordje bij de DS-audio

  lowimpactman posted: ” Heel fijn om reacties te krijgen op het artikel en de podcast in De Standaard. Daardoor is zelfs een van de toeschouwers opgedoken die erbij was tijdens mijn allereerste lezing in 2008. Pieter was toen lid van JNM en is ondertussen de baas van mijn docht”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s