vacatures voor een betere wereld


De wereld is volop in beweging. In het nieuws zien we vooral wat misloopt. Op dat vlak is 2020 ingezet met bosbranden in Australië, een conflict tussen de VS en Iran én een om zich heen grijpend virus. Tegelijk is er veel positief nieuws te rapen, al zie je dat vooral onder de radar.

Zo hebben Geert Degrande en Mischa Verheijden een nieuw platform opgestart onder de naam Re-story. Met Re-story willen ze de verhalen brengen van denkers met inspirerende ideeën en doeners met richtinggevende initiatieven die impact kunnen genereren om verandering te bewerkstelligen en zo tot een reset van economie, onderwijs en samenleving te komen. Je kan de site hier bekijken en via deze link inschrijven op hun nieuwsbrief. De moeite om eens te grasduinen in de vele boeiende interviews.

Wie ik pas recent heb ontdekt en nochtans al sinds 2009 actief is, is de Groene Belg. Een onafhankelijk journalistiek/filosofisch e-dagblad over mens, media, milieu & maatschappij. De Groene Belg volgt quasi dagelijks de actualiteit vanuit een onafhankelijk ecologisch-sociaal perspectief en besteedt met name veel aandacht aan kwesties zoals biodiversiteit en milieuvervuiling, mediaconcentratie en privacy, overbevolking, migratie en de uitdagingen voor de multiculturele Belgische samenleving … Speciale aandacht ook voor het documentaire filmmedium.

Dat jongeren een bijzondere rol te spelen hebben in de op komst zijnde veranderingen heeft Greta Thunberg in Davos nog maar eens duidelijkheid gemaakt. Het goede nieuws is dat er ervaren mensen in het vak van activisme en sociale veranderingen daarbij zeker wat steun kunnen bieden. Zo is er begin april een internationale training voor om jonge professionals te ondersteunen om aan een betere wereld te werken. Alle info hier.

En nu er na bijna 20 jaar weer een nachttrein vanuit Brussel vertrekt een oproep om het enthousiaste team van ‘Zomer zonder vliegen’ te versterken. Deze club wil zoveel mogelijk mensen bewustmaken van de impact van vliegreizen én tegelijk de overheid stimuleren de alternatieven sterker uit te bouwen. Hieronder hun vacature.

🌱GEZOCHT: CREWLEDEN / 
           CAMPAGNEMEDEWERKERS!🌱

   
  ⏩    Wie zoeken wij? We zoeken denkers en doeners, dromers en praktische  geesten, podiumbestormers en stille krachten, schrijvers en sprekers, creatieve geesten en administratieve bollebozen! 

⏩    We zoeken met andere woorden mensen die willen meewerken aan onze campagne op creatief, inhoudelijk of onder-steunend vlak. Bij Zomer Zonder Vliegen krijg je de kans om je engagement ook voor een aanzienlijk deel zelf in te vullen. Meer info vind je in de vacatures op onze website!

En zo zijn er oneindig veel mogelijkheden om in je eigen buurt, je straat, je stad of dorp aan de slag te gaan. Zoek bondgenoten, vertrek van je kwaliteiten en ga samen aan de slag. Zo kan je deel worden van een beweging die de toekomst in de goede richting kan doen kantelen.

Wil je regelmatig inspirerende verhalen in je mailbox krijgen. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s