staken en stil zijn


Vrijdag ga ik naar Brussel. Want vrijdag zullen duizenden scholieren hun klas verlaten en de Brusselse straten opgaan om aan de alarmbel te trekken voor het klimaat — samen met miljoenen andere mensen overal ter wereld. En ze roepen ONS ALLEMAAL op om mee te doen. Ouders, grootouders, tantes, ooms, broers, zussen, vrienden … Niemand zou thuis moeten blijven op deze historische dag, slechts drie dagen voor de cruciale klimaattop van de VN in New York. Om alles te veranderen hebben we iedereen nodig — jou ook. Kom dus naar de staking, al is het maar tijdens je lunchpauze! Wanneer? vrijdag 20 september om 13.30 u. Waar? Station Brussel-Noord
Klik hier om je aan te melden voor de Brussels Global Strike for Future!
Vrijdag ga ik naar Brussel.

En zaterdag ga ik naar de Korenmarkt in Gent om mee te doen met SilenceforPeace. Want stilte is al te vaak de ontbrekende stem in een debat of protest. Stilte brengt vrede in onszelf en verbindt met de ander van hart tot hart. Stilte kan ruimte bieden voor echte verandering. Door te zitten in stilte werken we aan herstel van evenwicht tussen innerlijk en uiterlijk klimaat. Silence for Peace nodigt je uit om voor korte of langere tijd mee te zitten. Je kan aansluiten wanneer je wenst.Onze stewards begeleiden je ter plaatse. Breng best je eigen kussen of bankje mee. IEDEREEN IS WELKOM! De sit-in gaat door op de Internationale Dag van de Vrede.

3 reacties op ‘staken en stil zijn

    1. Wel, toen we vorige keer (februari geloof ik) gingen, zaten de treinen meer dan overvol! Heb me toen voorgenomen om de volgende maal er een dagje Brussel van te maken, dus ’s voormiddags al afreizen en na het avondeten terug. Maar ik weet niet of vrijdag gaat lukken.

      Like

  1. Super dat je ook wil komen. Je mag veel vrolijke en vastberaden mensen verwachten! Altijd leuk om op een stukje karton een slogan te schrijven of iets te tekenen. Verder hoef je niks mee te brengen (tenzij regen verwacht zou worden), tot dan misschien!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s