hoop in bange dagen


Goed nieuws voor wie overweegt een nieuwe smartphone aan te schaffen. de Fairphone 3 is op komst! De telefoon die zowel op ecologisch als sociaal vlak het beste scoort. (Toegegeven, versie 1 en 2 waren niet perfect, maar als die van mij plots onverwacht uitvalt dan kan ik wel miscontent zijn, maar tegelijk voelt dit vele keren beter dan een toestel moeten gebruiken dat schadelijk is voor mens en de planeet).

Jonatan Safran Foer heeft een nieuw boek geschreven. Dit is goed nieuws omdat hij bijzonder veel gelezen wordt en na ‘Dieren eten’ nu de klimaatkwestie aanpakt. Zijn conclusie is dat we heel wat kunnen bereiken door ons voedingspatroon aan te passen. Dit fragmentje uit het Journaal is alvast een mooi voorproefje.

Zwijgen is geen Optie start zijn nieuwe seizoen met diepgaande gesprekken. De babbel met David Van Rybrouck is meteen een aanrader. Je kan op hun site nog heel veel gesprekken bekijken van mensen die proberen de wereld te begrijpen en te veranderen. Niet altijd om vrolijk van de worden, maar toch een verademing in deze wereld van tweets en soundbites.

Wie zich afvraagt of er op andere plaatsen in de wereld hoopvolle projecten voor inspiratie kunnen zorgen kan alvast eens kijken op new solutions platform. Een project opgezet door Global Footprint network, met als doel te laten zien hoe het mogelijk is om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ben je zelf met zo’n project bezig, dan kan je het meteen toevoegen.

Kortom, er is veel dat we kunnen doen, er zijn geen redenen om ermee te wachten.Een reactie op “hoop in bange dagen

 1. Beste Steven,

  Je maakt mijn dag goed… hartelijk dank voor deze mail.

  Het verhaal van de nieuwe smart phone doet zich ook voor bij andere nieuwe technologie. Daarmee valt te leven als je maar genoeg gemotiveerd bent, niet?

  Zelf heb ik een tip om milieu vriendelijker te wassen. 50 klimop ( jawel !) blaadjes koken ( 15′) in één liter water, uitknijpen en zeven. 1 kopje per wasbeurt. Ik had al een product dat niet vervuilt – de naam ontschiet me – maar nog plastic, natuurlijk. Het resultaat van de klimop is verrassend. Ook de blokken shampoo van het Magasin Demain ( film !) ( Spa ) doen het goed.

  Ook nog opbeurend is het initiatief ‘ De Lange Veggie Tafel ‘ van een restaurantje in Leopoldsburg. Héél gezellig, lekker en goedkoop en druk bezocht. Om de vzw EVA te steunen.

  Ook ben ik natuurlijk blij met het filmpje getoond op het nieuws. Niet wanhopen dus. Met vriendelijke groet, Els Mertens en familie

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s