zomer zonder vliegen


Vorige week wat weinig tijd gehad om berichten te schrijven. Met 7 lezingen en ruim 700 toehoorders tussen de 15 en de 85 jaar was het een beetje druk. Ondertussen ben ik bijna twee weken suikerloos, en het lijkt erop dat de meest lastige momenten achter de rug zijn.

Maar als het over ‘zonder’ gaat dan ben ik vooral heel blij om een nieuwe campagne van het Gents Milieu Front te delen. Ze hebben namelijk gekozen om een van de meest lastige milieukwesties aan te pakken: de vliegreizen. Ik merk zelf dat mensen het prima vinden om wat minder vlees te eten en te kiezen voor hernieuwbare energie. Zelfs de auto al eens laten staan is bespreekbaar. Het vliegtuig is misschien wel het grootste taboe. Jan Mertens schreef er al een mooi stuk over enkele maanden terug.

En nu is er dus deze campagne ‘zomer zonder vliegen’, daarmee wordt enerzijds ingegaan op de gevolgen van de snel groeiende luchtvaart en is er een oproep om bewust het vliegtuig links te laten liggen. Dus, ga eens kijken en doe mee met deze actie, deel de campagne zoveel je kan. (en als je gelooft in de hoera-verhalen over de elektrische vliegtuigen die op komst zijn, wees dan consequent en vlieg niet meer tot het effectief elektrisch kan)

 

Een reactie op “zomer zonder vliegen

  1. Sinds mijn kindertijd niet meer gevolgen, en dat vind ik allesbehalve erg. Het helpt dat mijn man vliegangst heeft en dat we niet genoeg € op overschot hebben voor dergelijke grapjes, maar ik mis het niet. Dagje zee, weekendje Ardennen, festivalletje of gewoon een natuurgebied in de buurt, meer heb ik niet nodig. Als het maar binnen treinbereik is.
    En dat zeg ik niet om arrogant te doen, wel voor de fomoërs die dit lezen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s