inspiratie


Wie actief wil meedenken aan het maken van een andere toekomst moet zeker Betergem eens bezoeken. Het TransitieNetwerk Middenveld lanceert samen met Vlaanderen Circulair een campagne om burgers te inspireren en sensibiliseren over de mogelijkheden van een duurzame toekomst. Betergem is een workshop die gratis wordt betergemaangeboden aan lokale organisaties.  In de workshop worden deelnemers ondergedompeld in de stad van de toekomst en nemen ze deel aan een volksvergadering in de stad Betergem. In burgercommissies beslissen ze over allerlei domeinen zoals voeding, mobiliteit, wonen, werken etc… De ideeën die uit de beoogde 60 workshops zullen vloeien, worden verzameld in een inspiratiedocument voor toekomstige lokale mandatarissen en worden gedeeld via facebook. Grijp je kans en zet Betergem op de activiteiten-agenda van je gemeente of in je organisatie.

Wie niet kan wachten tot 2038 kan kennis maken met het snel groeiende aanbod van boeiende initiatieven in Vlaanderen. Op de site ‘Verander alles’ kan je zien wat er allemaal te doen is rond korte keten, alternatieve munten, samenleven, mobiliteit en heel veel andere thema’s. Het is een indrukwekkende voorafspiegeling van hoe een meer sociale en ecologische wereld eruit zou kunnen zien.

hoop

Een reactie op “inspiratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s