doordenkers over mobiliteit


Graag even aandacht voor Kris Peeters, maar dan wel de andere (en betere). Al vele jaren geniet ik van zijn scherpe opinies en blogstukjes, waaruit blijkt dat hij niet alleen subtiel speelt met woorden, maar waar hij een visie op mobiliteit laat zien die ver vooruit ligt op die van onze gemiddelde bevoegde minister (en zeker op die van zijn naamgenoot die pleit voor Vlaanderen als een logistieke draaischijf…). Lees maar eens dit stuk over de vergelijking van de reacties op het sluiten van een pak Carrefour vestigingen (de werknemers moeten zich aanpassen aan de nieuwe economie) en de verkrampte reacties op elke poging om mensen wat minder met de auto te laten rijden. Lees het zelf, en abonneer je gerust op zijn blogpost.

Clipboard01Kris woont in Herentals, en dat doet me denken aan nog zo’n strijder voor een andere mobiliteit: Luc Vanheerentals. Hij publiceerde nog maar net een nieuw boek “50 ways to leave your car”. Daarin laat hij niet alleen 50 mensen aan het woord die een prima leven hebben zonder auto, maar tevens illustreert hij met veel cijfers en voorbeelden welke problemen we allemaal te danken hebben aan koning auto. Alsof het nog niet genoeg is doet hij er nog 50 beleidsvoorstellen bij voor een betere mobiliteit. In dit artikel kan je ontdekken wat er nog allemaal meer in het boek te lezen staat.

Het zou nog een mooi idee geweest zijn bij het net afgelopen autosalon. Wie een auto koopt krijgt er gratis dit boek bij. Net nu we horen dat de autoconstructeurs hun uitlaatgassen zelfs testen op apen mogen ze wel eens iets terugdoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s