het varken in ons


Dat ik van Wingene afkomstig ben, is sinds de Smoestuinier geen geheim meer. Dat wie van Wingene – in Mest-Vlaanderen – komt geassocieerd wordt met varkens ook niet. Dat brengt me bij mijn neef Jan Vromman, die in mijn jonge jaren toch een belangrijke compagnon de route was bij veel lokale projecten. Jan is documentairemaker, en heeft reeds heel wat pareltjes afgeleverd. (zie ook deze bespreking in De Wereld Morgen).

Hij heeft een nieuwe film uit die ook in enkele zalen te zien is en die ik graag zou aanraden. Een film over varkens. Het is geen aanklacht tegen de vleesindustrie, geen oproep tot vegetarisme.  Het is een poëtische, diepgaande en verrassende verkenning van de relatie tussen de mens en het varken. Doorheen diverse tijden, doorheen diverse culturen en vanuit een veelheid van standpunten.

Twee uur mooie beelden, boeiende reflecties en gedachten, fascinerende verhalen en portretten. Een aanrader dus. Hier kan je alvast te weten komen waar de film te zien is.

De Geschiedenis van het Varken (in ons) – Trailer from Associate Directors on Vimeo.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s