dit weekend opent NEST in Gent


nest

Door de verhuis van de stadsbibliotheek naar de nieuwe Krook, deed de stad een oproep om de oude ruimte tijdelijk in te vullen. Timelab greep samen met Kerk, Democrazy, Totum en NUCLEO deze kans aan om diverse Gentse partners te begeleiden tot een waarden- en communitygedreven plan voor deze invulling. De Timelab-methodiek vormde de structuur waaruit dit alles kon ontstaan. Geruggensteund door een reflectiekamer gingen we gedurende 6 weken intensief aan de slag. Meer dan 30 initiatieven engageerden zich in het co-creëren van hun nieuwe plek. Een nieuwe stad in de stad. Een eigen organisatiemodel. Een experiment. Dit is NEST.

In deze samenwerking dragen alle NEST-bewoners bij aan de gedeelde kosten en verantwoordelijkheden. Zij zijn bovendien allemaal aandeelhouders van de coöperatie met sociaal oogmerk Stadslabo cvba. Het is deze structuur die verbindt en verduurzaamt, ook na 1 januari 2018 wanneer iedereen het NEST verlaten heeft.

Wil je meer weten? 
Dit weekend (vrijdag 2 juni 18u tot zondag 4 juni middernacht) openen we de deuren. We stellen je graag het gebouw en zijn nieuwe bewoners voor: een nieuw makerslab in het Werkhuis, de Catalogus, een shop voor lokale makers, een open Salon voor iedereen. Bar Wilson, de gezelligste kroeg is het meetingpoint van het hele NEST. Er is een verdieping voor lichamelijke expressie, voor stilte, voor events, voor optredens, screenings en debatten. En tenslotte, een rooftop restaurant met een waanzinnig uitzicht over de stad. Ontdek nog veel meer dit weekend…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s