30 dagen zonder polyester


Joepie, ruim 100 000 mensen die deelnemen aan Dagen zonder vlees, we kunnen dit alleen maar toejuichen. En al hebben nogal wat mensen bedenkingen bij dit soort campagnes er zijn nog heel wat te bedenken. 30 dagen zonder auto zou een mooie zijn, 30 dagen zonder shampoo kan ook natuurlijk, 30 dagen zonder PMD en blikjes, 30 dagen zonder Joke S. Ook dat zou goed zijn voor het milieu.

Maar dit filmpje toont nog een ander probleem, vooral voor mosselliefhebbers. Want inderdaad bij een portie mosselen krijg je er meteen de microvezels van je fleece trui mee in je maag. Zouden ze dat bedoelen met circulaire economie?

5 reacties op ‘30 dagen zonder polyester

 1. Goh, alhoewel ik initieel achter het “dagen zonder vlees” initiatief stond, heb ik het nu echt wel gehad met de wildgroei aan goedbedoelde “dagen van …”, inclusief “dagen zonder vlees”. Het doet de zaak op den duur meer slecht dan goed (denk ik).

  Like

 2. Daarvoor hebben we het nieuwste media-initiatief, het heet : ‘Dagen Zonder Campagnes.’ Check de flyers! 😉 (van de makers van ‘DageN ZondeR Hoofdletters 😉 ). Rap erbij zeggen dat dit een grapje is, want het blijft internet, natuurlijk 🙂 . Het serieuze deel is: zolang duiding en debat het tempo de campagnes kunnen blijven volgen, hebben we beter wel acties, dan geen acties. Ik ben blij dat er reacties zoals die van Ward kunnen komen, zo zullen volgende initieven bewuster met de totaalimpact kunnen omgaan.

  Like

 3. Zonder alcohol, zonder vlees, zonder auto, zonder plastic, zonder shampoo, zonder suiker … ik pas meestal het halveringssysteem toe. Gewoon telkens de helft gebruiken van wat je gewoon was. Een tijdje later de helft van de helft … tot het niveau dat het nog net werkt voor je. Op den duur verbruik je gewoon wat echt nodig is, niets meer en niets minder. Alles met een “te” ervoor is niet goed, alleen te-vreden. Veel gemakkelijker om toe te passen en belangrijker nog: om het een leven lang vol te houden. Eén maand haalt uiteindelijk niets uit.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat een maand met iets minderen weinig uithaalt klopt natuurlijk. Zo’n campagnes zijn dan ook gericht op bewust worden en daarmee hopelijk (op termijn) op een gedragsverandering. Het doel van zo’n campagnes zijn niet bedoeld om rechtstreeks een positieve invloed te hebben door de kortetermijngedragsverandering.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s