11 november in teken van sociale bescherming


11 november is niet enkel de nationale vrouwendag. Het is ook de dag waarop de stappers van Groenplus naar Parijs vertrekken en de Climate Miles in ons land langs komt. En natuurlijk is 11 november ook de centrale dag van de jaarlijkse 11-11-11 campagne. Het thema dit jaar is ‘sociale bescherming‘.

Voor ons is het vanzelfsprekend om beroep te kunnen doen op gezondheidszorg, kindergeld of een pensioen, maar zowat 5 miljard mensen kunnen daar helemaal niet op rekenen. Je kan op heel wat manieren deze waardevolle campagne ondersteunen. Want zonder sociale rechtvaardigheid zullen we ook ecologische kwesties zoals de klimaatverandering niet kunnen aanpakken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s