werken in uitvoering


Bijna bouwverlof hier, maar toch de moeite om nog even wat nieuws te vermelden van de vorderingen van onze co-housing. Het dak ligt er al een tijdje op, is al deels geïsoleerd met 20 centimeter XPS. De CLT zelf heeft een dikte van 20 centimeter en een isolatiewaarde die de helft is van die van XPS, dus totale isolatiewaarde van het dak komt neer op 30 cm XPS. (we weten dat XPS niet het meest ecologische materiaal is, maar wel het beste van de synthetische materialen, we hebben trouwens gekozen voor gerecycleerde XPS)

IMG_20150703_115337

 

IMG_20150629_192801
Op de isolatie komt dan een laag EPDM, hiervoor hebben we bewust gekozen voor witte afwerking, omdat dit voor een betere weerkaatsing van het zonlicht zorgt (dus jawel, goed tegen de opwarming van de aarde).

Tegelijk met het isoleren van het dak worden ook de eerste ramen geplaatst, het zijn houten ramen met driedubbel glas.IMG_20150709_182908IMG_20150714_114445

 

En zodra er ramen staan kan ook gestart worden met het isoleren van de muren en het plaatsen van de voorgevel. Maar dat zal voor na het bouwverlof zijn.

3 reacties op ‘werken in uitvoering

  1. Ieder mens is zo sterk dat hij telkens opnieuw die dingen vertelt waarbij hij er goed uitkomt. Ja maar, ik ben bijna zo goed als ecologisch. Het is wel een beetje beton, een beetje petrochemie, het is gerecycleerd materiaal, maar ook niet oneindig te recycleren, bijna cradle to cradle,… Een sterke isolerende isolatiewaarde. Er zijn echter nog belangrijke facetten aan isolatie nl uitstoot, waterhuishouding, warmtedoorslag,…
    Op een gegeven moment komt men uit op de portemonnee en dan maakt men andere keuzes. Duurzaamheid is investeren!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s