natuurborsten


Voila, met zo’n titel zal dit blogstukje wel goed gelezen worden vermoed ik. Maar, beste lezer, niets is wat het lijkt, want ik ga het hebben over een tandenborstel. Dank zij een cadeaubon kon ik wat bestellen bij eco webshop Kudzu, en naast de scheermesjes die ik daar altijd aanschaf 2015-02-25 10.13.01heb ik ook deze ecologische tandenborstel besteld.                                  Het is een Duitse borstel gemaakt van natuurlijke grondstoffen, en met een gepast opschrift. Wat bij mijn kinderen alvast voor enige hilariteit zorgde.

Wat het thema uit de titel aangaat ga ik toch niet specifiek uitweiden. Maar iedereen zal begrijpen dat ik wat dit betreft ook de voorkeur geef aan natuur boven kunststof…

Moraal van het verhaal; klik nooit op een berichtje omwille van een verleidelijke titel én een betere wereld begint bij je tandenborstel (en voor gevorderden: bij zelfgemaakte tandpasta).

 

5 reacties op ‘natuurborsten

  1. In de verpakkingsloze winkel in Antwerpen verkopen ze ook houten tandenborstels waarvan de top kan vervangen worden. Dat is natuurlijk nog veel beter, want elke half jaar een tandenborstel van een centimeter of 15 vervangen omdat er 1,5 cm versleten is, is eigenlijk absurd maar in onze wegwerpmaatschappij spijtig genoeg normaal.

    Ik vraag me trouwens af of zo’n houten wegwerptandenborstel ecologisch echt altijd een betere zaak is dan een kunststof tandenborstel die in een verbrandingsoven beland waarvan de warmte gebruikt wordt voor elektriciteitsproductie. Ik zeg niet dat dat ook echt het geval is, maar levenscyclusanalyse is nu eenmaal een moeilijke zaak met soms verrassende uitkomsten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s