steeds meer kansen om iets te doen


Het weekend komt eraan, en misschien ben je nog aan het denken over wat je deze keer zou kunnen doen voor een vrolijke nieuwe wereld, welaan dan hier zijn alweer wat tips.

Een aantal enthousiastelingen uit Vlaanderen en Nederland willen graag een Permacultuur Magazine opstarten. Omdat permacultuur voor heel wat problemen met interessante en nieuwe oplossingen komt een perfect idee voor het nieuwe tijdperk. Ze hebben alvast een mooie site klaar, en zoeken nu middelen. Je kan dus zelf ook je steentje bijdragen naar eigen godsvrucht en vermogen.

SecondLife@School_LogoVoor het onderwijs is er ook een nieuw project op komst. Second Life@School is een nieuw educatief project voor het secundair onderwijs waarin leerlingen kennis maken met  de wereldwijde grondstoffenproblematiek. Het daagt leerkrachten uit om samen met hun leerlingen creatieve toepassingen en alternatieven te bedenken voor vergeten, kapotte of uit de mode geraakte spullen.  Ga in tegen de wegwerpcultuur en ontdek het plezier van upcycling, herstellen en delen. SecondLife@School biedt  een online toolkit, contacten met initiatieven uit de kringloopeconomie en kant-en-klaar lesmateriaal. Ideaal voor scholen die hun vakoverstijgend project (GIP, vrije ruimte, mini-onderneming, …) of een specifiek vakgebied een sociale en duurzame dimensie willen geven.

Wie geen centen kan geven voor een permacultuur tijdschrift en helemaal niks heeft met scholen kan zich ook laten inspireren door dit idee uit Zwitserland. Maak via je brievenbus duidelijk welke spullen mensen bij jou kunnen uitlenen. Maak enkele eenvoudige pictogrammen of een lijstje en kijk wat er gebeurt. Misschien kom je binnenkort in je straat een brievenbus tegen uit het secondlife@school project met een sticker waarmee je het nieuwe permacultuur tijdschrift kan lenen! Het leven kan mooi zijn (en daar kunnen we zelf mee voor zorgen)

zwitsersdelen

Een reactie op “steeds meer kansen om iets te doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s