stop met klagen, ga verder met aanklagen


Een korte boodschap in twee filmpjes. (met dank aan Rozemarijn voor het eerste)

Met dank aan Koen voor het tweede (dit bracht Koen ook op de boekvoorstelling)

Een reactie op “stop met klagen, ga verder met aanklagen

 1. Dat tweede filmpje begint goed, maar dan ontspoort het volledig.

  – Vaccinaties: Men mag terecht kritisch zijn t.o.v. de ‘reguliere’ geneeskunde, maar dat maakt de ‘alternatieve’ geneeskunde niet minder absurd. Vaccinaties hebben honderdduizenden mensenlevens gespaard en de huidige trend (voorlopig in de VS nog erger dan hier) om kinderen niet te vaccineren en om – op basis fout onderzoek – er van uit te gaan dat vaccineren gevaarlijk is zal in de toekomst weer tienduizenden slachtoffers opleveren.

  – Nulpuntechnologie (een verwijzing naar nulpuntenergie – http://nl.wikipedia.org/wiki/Nulpuntsenergie) is interessant voor wetenschappers maar de term nulpuntenergie is gekaapt door naïeve complotgelovigen die denken dat er een bron bestaat van onuitputtelijke gratis energie maar dat er een complot (van o.a. de olie-industrie) is om er voor te zorgen dat die energiebron niet wordt aangeboord.
  Dat is totaal niet onderbouwt en er is geen enkele rationele reden om aan te nemen dat er zo’n bruikbare vorm van energie bestaat.

  Het is bijzonder spijtig dat de terechte kritiek op ons systeem en het terecht streven naar een duurzamere, gezondere, socialere, … vaak verdrinkt in een vergaande onwetendheid die zelf gevaarlijk gedachtegoed oplevert (zoals het anti-vaccinatiedenken).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s