geef iets van jezelf


De Sint is nog niet helemaal het land uit en daar begint de nieuwjaarsgekte al. Crisis of geen crisis, we zullen weer wekenlang overspoeld worden door allerhande reclameboodschappen om spullen te kopen die we niet nodig hebben. Daarom ben ik grote fan van het nieuwe initiatief van de Kringwinkel. Daarbij stukjevanmezelfvragen ze zelfs niet om iets tweedehands kado te doen, maar gewoon om niks te kopen en iets van jezelf te geven. Met de campagne een stukje van mezelf, willen  ze de creativiteit stimuleren en iedereen op roepen zelf iets te maken.  Geef toe,  het is toch leuker om iets te geven waar je zelf energie en tijd hebt in gestopt. Een lekkere taart, een zelfgebreide muts of een gepersonaliseerd verhaal. Een lied of een zelf in elkaar geknutseld wijnrekje.

Een andere optie is ‘Omiyage’. Het gaat om pakjes die worden gegeven bij allerlei bezoekjes, en ongeopend worden weggeborgen door de ontvanger. Die gebruikt het dan om bij een andere gelegenheid aan iemand anders te schenken. Geschenkjes die oneindig kunnen worden gerecycleerd, als dat niet Low Impact is.

Wie nog op zoek is naar tips voor een duurzame kerst kan dit mooie lijstje van Duurzaam Verbruiken eens doornemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s