het kan anders


Ik ben toch wel tevreden over het Groen congres dit weekend. Heel veel volk, een zinvol en inhoudelijk debat en een mooi 2014-11-15 14.26.28resultaat, zowel met de nieuwe leden van het partijbestuur als de nieuwe voorzitter. Ik heb ondertussen al enkele van deze congressen meegemaakt (onder andere de verkiezing van Wouter Van Besien), en dan valt me toch steeds het basisdemocratisch karakter van de partij op.

Meyrem Almaci was dan wel favoriet, maar uit de meer dan 70 (!) tussenkomsten bleek dat ook voor Elke Vandenbrand heel veel steun te vinden was. Dat er gekozen is voor een scherper profiel is volgens mij toch een goede zaak. In deze tijden hoop ik dat Groen zich meer als syteemveranderende partij wil opstellen, en daarvoor is Meyrem het perfecte boegbeeld.

Dat een scherp ideologisch profiel te combineren valt met besturen proberen we ondertussen dagelijks in Gent aan te tonen. Het mobiliteitsplan zou natuurlijk nog radicaler kunnen, maar met wat nu voorligt is in elk geval de trendbreuk ingezet.  Wie mee wil discussiëren met de Gentse groenen schepenen en raadsleden is welkom op onze lokale trefdag komende zaterdag. Enige nadeel van al die democratie is dat er van je weekends vaak weinig overblijft…

Een reactie op “het kan anders

  1. Wij hebben het mobiliteitsplan eens heel goed bestudeerd en spijtig genoeg zie ik in dat plan absoluut een bevestiging van mijn grote vrees dat de R40 nog meer zal belast worden:-( Wij wonen hier nu een dikke vier maand… genoeg om te kunnen besluiten dat de ellendige verkeerssituatie op de ring echt tot een absoluut maximum is gekomen! De leefbaarheid is nog net te doen, tenminste als je niet te veeleisend bent, want verstikkende gassen, geluidshinder en agressieve en onveilige verkeerssituaties zijn er nu al te over! En de voorbije weken heb ik mijn oren extra te luisteren gelegd bij de omwonenden en dezelfde dingen te horen gekregen.

    Wij willen als Gentenaren en solidaire burgers een rechtvaardige verdeling van de lasten en de lusten… ook langs de R40 wonen er massa’s mensen!!!

    Eigenlijk wil ik hier nogmaals hetzelfde voorstel van een tijdje geleden doen. Filip, Elke, Tine, Steven,… laat ons één maand van woonplaats wisselen en daarna kunnen we misschien samen opnieuw rond de tafel zitten… ik ben er absoluut van overtuigd dat één maandje logeren op de ring jullie ogen veel meer zal laten opengaan!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s