ten onder met de rietjesbeschermer


Vandaag heb ik ook genoten van deze ongewone zomerse dag. Met onder andere een lekkere lunch op een zonovergoten terras in Gent. En daar heb ik me toch weer eens verbaasd over onze wereld. Terwijl het warme weer ons misschien enigszins zou kunnen 2014-10-19 12.49.38ongerust maken lijkt dit geen prioriteit voor de creatieve ondernemer. Zo ontdekte ik iets nieuw: de rietjesbeschemer! Je kan je al afvragen of een rietje nodig is voor een glas sinaasappelsap, maar tegenwoordig wordt de bovenkant van het rietje afgedekt met een papieren hoesje.

Dus vraagt een mens zich af waarvoor dat nu weer nodig is. Ter bescherming tegen fruitvliegjes die via het rietje tot de fruitsap willen doordringen? Of is er ontdekt dat kelners in het geniep van de drankjes nippen terwijl ze ermee naar de klant lopen? Zou je vreselijke ziektes kunnen krijgen van onbedekte rietjesuiteinden?  Of is het een nieuwe manier om een reclameboodschap aan de consument op te dringen? Voor ons BNP zal het in elk geval een goede zaak zijn.

En dan nog iets, toen ik de blauwe lucht (weliswaar met enkele vliegtuigstrepen) even wou bewonderen viel me nog iets op.  Op klaarlichte dag was het bordje van ‘le Pain Quoditien’ volop verlicht met twee stevige halogeenspots. Ze serveren daar heel lekkere bioproducten, maar ecologisch is natuurlijk iets anders. Van mogelijke stroomtekorten zullen ze ook nog niet gehoord hebben. Toen ik de 2014-10-19 13.05.31vriendelijke dienster (die duidelijk niet van mijn fruitsap had gedronken) erop wees mompelde ze iets over de stad (terwijl dit natuurlijk hun eigen licht is) en ze ging het eens zeggen aan de baas.

Maar voor de rest alles prima natuurlijk. Het ziet er naar uit dat de wereld zoals we die kennen op zijn laatste benen loopt, maar dank zij de rietjesbeschermer ziet er het alweer wat beter uit!

 

5 reacties op ‘ten onder met de rietjesbeschermer

 1. Graag overzicht van standpunt stad : 1. hittegordijnen winkels 2. terrasverwarming . Acties GMF hebben bijna tot niets geleid. Hoeveel winkels sluiten hun deuren ? Hoeveel terrassen met dekentjes zonder V. Tientallen hotels met open deuren .

  En nogmaals hoe staat met de verwarming/verlichting openbare gebouwen/scholen
  Tweede maal : moeten de monumenten verlicht blijven tot 3 uur ? Wat kost ons dat ?

  Like

 2. Ik heb het nog niet gezien, zo’n rietjesbeschermer, maar wat een verspilling van materiaal weer. En inderdaad als je om je heen kijkt… je wordt er niet vrolijk van, de achteloosheid waarmee met energie en grondstoffen wordt omgegaan. De kunst is nu natuurlijk om daar niet neerslachtig van te worden (want daar heeft niemand wat aan, jijzelf al helemaal niet) maar binnen je beperkte mogelijkheden er proberen iets aan te doen. Zoals het kenbaar maken. Ik geniet van je schrijfsels Steven en steek er vaak ook nog wat van op!

  Like

 3. Ik lees momenteel Zero Waste Home en onderneem een nobele poging om ernaar te leven. Essentieel is om overbodige zaken, zoals rietjes en zeeeeker rietjesbeschermers, gewoon te weigeren. Vraag je sapje zonder rietje, dus. Vraagt wel een beetje training om telkens die reflex te maken, denk ik.

  Je zou ze toch allemaal eens willen wakker schudden…

  http://www.sleepingincleansheets.wordpress.com voor wie mijn kleine stapjes richting een mooier leven wil volgen 🙂

  Like

 4. Al jaren voelde ik een knagend gemis in mijn leven, zeker tijdens het nuttigen van een drankje. Maar nooit besefte ik waar dat gemis vandaan kwam, nooit kon ik de vinger op de wonde leggen. Maar nu besef ik het, het was het gemis aan een rietjesbeschermer die knaagde aan mijn levensgeluk
  Eindelijk ga ik voortaan mijn leven ten volle kunnen leven 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s