voor een ander klimaat


Gezien de behoorlijk verontrustende berichten vorige week in The Guardian (en de Morgen), en de cruciale rol die klimaatverandering speelt in het al of niet overleven van onze soort kan het geen kwaad om er nog wat aandacht aan te besteden. Met het oog op de volgende klimaattop (eind december 2015, Parijs) zijn namelijk heel wat initiatieven opgestart om tegen dan een massale volksbeweging op te starten. Dus in plaats van de zuchten dat het allemaal te laat is een dringende oproep om zoveel mogelijk aan deze beweging deel te nemen.

Op de site ‘sceptical science’, kan je deze dagen een hele reeks quotes lezen van klimaatwetenschappers om de urgentie van het probleem te benadrukken.  Deze site biedt trouwens heel veel wetenschappelijke informatie om klimaatsceptici de mond te snoeren.

Ten tweede kan je ook eens kijken bij 350.org, de beweging opgestart door Bill McKIbben die ijvert voor een terugkeer naar een niveau van 350 ppm CO2 in de lucht (we zitten al over de 400 ondertussen). Je kan er een nieuwe film ‘Disruption’ bekijken, de film geeft de geschiedenis weer van de klimaatwetenschap en onderhandelingen maar wil vooral duidelijk maken hoe de kracht van mensen op de straat wel degelijk een verschil kan maken. Je kan je tevens aanmelden om deel uit te maken van de mondiale beweging om onze politici te dwingen om hier echt iets aan te doen.

In Nederland is de overheid voor de rechtbank gedaagd door Urgenda omwille van het aantoonbaar in gevaar brengen van de eigen inwoners bij gebrek aan klimaatbeleid. In april volgend jaar zal in Den Haag een openbare rechtszitting plaatsvinden. Je kan hier alle info vinden.

Dichter bij ons kan je nu al aansluiten bij de volgende editie van de klimaat-express. Naar aanleiding van de top in Parijs is het de bedoeling dat we met duizenden mensen afzakken naar Parijs om heel duidelijk te maken dat het anders moet.

Laat ons niet vergeten dat dit over veel meer gaat dan over broeikasgassen, het gaat over de vraag over welk soort wereld we willen, welk soort toekomst de volgende generaties te wachten staat. Sluit je dus aan bij een van deze vele bewegingen zodat je later aan je kleinkinderen kan vertellen dat je ermee voor gezorgd hebt dat klimaatverandering eindelijk is aangepakt.

climatemovement

Een reactie op “voor een ander klimaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s