deel alles, vooral goede ideeën


De wereld zal in elk geval niet ten ondergaan omdat er te weinig goede ideeën zijn.  Vaak zijn eenvoudige ideeën zijn ook de beste, dus hier zijn er nog een paar die passen in het ‘deel-alles’ verhaal. Het delen van spullen gebeurt via lets-groepen, facebook-groepen, wijdelen-apps en freecycle groepen maar het kan nog eenvoudiger. Stel dat iedereen op zijn voordeur of brievenbus op simpele wijze kenbaar maakt welke spullen kunnen gedeeld worden. Zo weten mensen snel waar ze terecht kunnen voor een ladder of naaimachine, en krijg je tegelijk meer sociaal contact. 

deelstickersOp deze site vind je alvast een heleboel icoontjes die je hiervoor kan gebruiken. Het voordeel van dit model is dat het bijzonder lokaal is, het ook werkt voor wie niet tot de digitale gemeenschap behoort én het ook werkt als de stroom is uitgevallen.

Nog een andere manier is de spullen die niet meer nodig hebt gewoon op de vensterbank zetten. Niet ideaal voor wie op de achtste verdieping woont, maar zeker interessant om eens uit te proberen. Tijdens de autoloze zondag op 14 september doen ze het in Drongen.

Natuurlijk kunnen er ook bezwaren geopperd worden tegen al dit soort acties, zoals ‘als we alles gaan delen is dit niet goed voor de economie’. Welnu, de economie zoals we die nu kennen is onhoudbaar en leidt ons recht naar de afgrond. Dus alle voorstellen die onze veerkracht verhogen en mensen bij elkaar brengen verdienen alle steun.

Een reactie op “deel alles, vooral goede ideeën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s