anders wonen, anders werken


Ik kreeg recent nog enkele vragen van mensen die op zoek zijn naar info over co-housing-projecten. In Gent dient zich in elk geval een nieuwe kans aan, het stedelijk ontwikkelingsbedrijf start met een nieuw project, in Sint-Amandsberg. Een oude champignonkwekerij is er te koop voor groepen die een project indienen voor maximaal 12 woningen. Hier alle info. Nog in Gent gaat ook in Oostakker een project van start, en is er een groep met de naam Coho9000 die een of meerdere projecten wil opstarten. Wie op zoek is naar andere mogelijkheden kan hier de steeds langere lijst eens bekijken. Het zo goed als steeds om privé-initiatieven, in het Vlaamse regeerakkoord is ook sprake van ondersteunen van woonvormen zoals co-housing, benieuwd wat dat zal worden.

verhuisdozenNaast nieuwe vormen van wonen, blijven ook nieuwe bedrijfjes uit de grond ploppen. Zo heb is er bijvoorbeeld Kodibox, een start-up die herbruikbare verhuisdozen aanbiedt. Aangezien er zo’n 20 miljoen verhuisdozen per jaar worden gebruikt is het een goed idee om daar een andere oplossing voor de verzinnen. Het CO2 verbruik van de herbruikbare dozen is minstens 16 keer minder dan met kartonnen dozen. Zo’n herbruikbare verhuisdoos lijkt me dan ook het ideale middel voor de verhuis van co-housing groepen…

Een reactie op “anders wonen, anders werken

 1. Ik had tijdens mijn verhuis, 100 hobbybakken, die kosten me toen een halve euro per stuk in bulk, heb die verscheidene malen aangeboden aan anderen voor hun verhuis, dit gratis.
  Niemand die het aanbod gebruikt heeft.
  Ze hebben allemaal verhuisdozen gekocht.
  Na hun verhuis wilden de meeste er van af, en ze dus in de container stoppen.
  Ik heb ze netjes gaan opladen, en aan een vriend geschonken.
  Die heeft ze dan op zijn beurt aan een opvang voor kinderen gegeven.
  Prijs hobbybak in bulk, 0,50 euro, herbruikbaar.
  Prijs van verhuisdoos, iets grotere maat dan een hobbybak, 3 euro in de handel.
  5 Euro voor een grote doos.
  Mensen zijn vreemde wezens.
  Reden waarom de meeste opteren voor kartonnen doos, gaat van, ik weet het niet, tot iedereen doet het, tot, wat moet ik nadien doen met die hobbybakken.
  En vooral, dan kan ik ze dicht kleven en stapelen,
  Deksels voor hobbybakken, of eender men heeft dus evengoed heel goedkoop voor deze bakken ook deksels.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s