de mandatenlijst


Ik heb een tijd geleden al een overzichtje gegeven van de mandaten die ik als politicus vervul en wat dit zo allemaal opbrengt. Ondertussen is op Cumuleo.be een nieuwe update beschikbaar waar je van alle mandatarissen kan bekijken hoeveel mandaten,cumuleo(betaalde) mandaten ze opnemen. Blijkbaar zijn enkel raden van bestuur opgenomen, want ik zit ook in een paar algemene  vergaderingen, maar die worden hier niet in kaart gebracht.

Wat nu interessant is, is op de site zelf eens op zoek gaan hoe het zit met je eigen lokale politici om wat zicht te krijgen op wie hoeveel van die functies opneemt. Jammer genoeg zijn ook de effectieve bedragen niet zichtbaar in de lijsten, want wat mij betreft zou het een goede zaak zijn mochten iedereen op elk moment kunnen nakijken hoeveel politici verdienen met hun mandaten.

 

3 reacties op ‘de mandatenlijst

  1. Open data is één. Context is wat het krachtig maakt. Wat we nodig hebben is een plugin zoals http://allaregreen.us/. Die geeft context bij online artikels. Stel dat er op de morgen een artikel verschijnt en daarin staat de naam “Herman DeCroo”. Dan toont de plugin als je met de muis over de naam gaat, automatisch alle mandaten van de politicus.

    Steven, zou jij in je netwerk een bericht willen sturen wie dit zou kunnen maken?

    Ik ken de man achter Cumuleo en hij zal zijn data wel willen delen. Nu nog iemand die Firefox, Safari en Chrome plugins kan maken. Ook mooie opdracht te verspreiden onder leraars informatica. Zijj hebben vast wel wizzkids in de klas die dat kunnen. Graag contact opnemen met mij. fre@openantwerpen.be. Dankjewel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s