co-working zoals de vogeltjes


Vandaag werk ik voor het eerst op een nieuwe werkplek; likebirds, een co-working place die enkele maanden geleden van start ging in Gent. Het idee is simpel; je zorgt voor een aangename werkplek en de nodige accommodatie waar mensen kunnen komen werken als ze zin hebben.

Voor ‘kleine zelfstandigen’ zoals ik, die van thuis uit werken en geen collega’s hebben toch wel een interessant aanbod. Dus heb ik me voor een maand ‘member’ gemaakt (ja ze gebruiken hier graag Engelse termen), en kan ik nu uitproberen of deze formule me bevalt. Deze morgen ben ik met de fiets vertrokken met computer, een tas vol boeken en mijn boterhammetjes. Sinds negen uur zit ik aan een ruime tafel, in een rustige omgeving met veel licht. Het is hier wel erg kalm vandaag – brugdag – dus zitten we hier met twee te co-worken.

posterjaren60Maar ik ben tevreden van de eerste dag. Zoals sommige lezers zich misschien nog herinneren was ik vorige zomer begonnen aan het schrijven van een nieuw boekje. Sinds september is dat project in de lade blijven liggen, zoveel andere dingen te doen nietwaar. De voorbije dagen, na de verkiezingen, had ik zo’n today-is-the-first-day-of-the-rest-of-my-life-gevoel (een poster die ik ooit nog op mijn studentenkamer had hangen).

En zo kwam het boek-idee weer op de proppen. En aangezien er thuis zoveel afleiding is (een was die moet opgehangen worden, plantjes die water willen, een piano die daar staat te blinken) heb ik beslist hiervoor een andere context te zoeken. Een mooie rustige plek waar ik me kan concentreren op 1 ding. Dus dat wil zeggen mailbox dicht, facebook dicht en enkel het materiaal wat ik nodig heb om te kunnen werken. Koffie, thee en water zijn binnen handbereik, en verder is er geen afleiding.

Mijn eerste werkdag is prima verlopen (ik heb mezelf enkel toegelaten dit blogstukje te schrijven tussendoor), ik heb flink wat vooruitgang geboekt, ben geconcentreerd bezig geweest. Ik kijk er al naar uit om hier de volgende weken verder te kunnen werken.

Een reactie op “co-working zoals de vogeltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s